Nakon preazničnih prejedanja dobro će vam doći ovaj lagani ručak koji če da zamiriše čitavu kuću.
Korpice iznenađenja
3 veća krompira
6 šnita slanine
100 g čedar sira
6 jaja
2 kašike seckanog luka
Priprema:
Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki napola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji. Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu s otvorom nadole. Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava. Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar, pa odozgo po jaje u svaku korpicu. Odozgo pospite lukom i pecite od 6 do 12 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KREMASTI KROMPIR je pravo osveženje kao prilog a SLANINA mu daje poseban šmek
Ideja za prilog nam uvek nedostaje. Uglavnom se vrtimo oko jednih te istih, pa je svako osveženje dobrodošlo!
Ovo je najpoznatije francusko jelo: Тartiflet sa slaninom i krompirom
Tartiflet je jelo od krompira iz rerne, koje potiče iz oblasti Savoja u francuskim Alpima
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)