Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u samo jednom sastojku koji svi imate u kući
Pripremite teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navalite na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.
Pustite da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuva što duže kako bi postalo fino i meko.
Teletina u sosu od senfa
Sastojci:
6 telećih šnicli
5 kašika brašna
2 kašike crvene paprike
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 kašika senfa
3 kašike putera
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
Pomešati brašno i crvenu papriku pa u ovu mešavinu uvaljati meso sa svih strana. U tiganju otopite puter, pa propržite šnicle. Kada meso porumeni sa svih strana, izvucite ga u tanjir, a u puter dodajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada se luk zacakli, dodajte protisnuti beli luk i senf. Kratko dinstati, pa dodati malo vode i izmešati. Kuvajte, pa vratite meso i ostavite da se dinsta. Za to vreme skuvajte testeninu ili pirinač. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
ALEKSANDRIN LIJA KOLAČ SA BUDEVOM OBOŽAVAJU DECA Mekan kao duša i sočan, za sve prilike
Napravite ovaj neodoljivi jesenji desert sa bundevom po receptu Aleksandre Stupar iz Zrenjanina
Komentari (0)