Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u samo jednom sastojku koji svi imate u kući
Pripremite teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navalite na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.
Pustite da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuva što duže kako bi postalo fino i meko.
Teletina u sosu od senfa
Sastojci:
6 telećih šnicli
5 kašika brašna
2 kašike crvene paprike
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 kašika senfa
3 kašike putera
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
Pomešati brašno i crvenu papriku pa u ovu mešavinu uvaljati meso sa svih strana. U tiganju otopite puter, pa propržite šnicle. Kada meso porumeni sa svih strana, izvucite ga u tanjir, a u puter dodajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada se luk zacakli, dodajte protisnuti beli luk i senf. Kratko dinstati, pa dodati malo vode i izmešati. Kuvajte, pa vratite meso i ostavite da se dinsta. Za to vreme skuvajte testeninu ili pirinač. Kada je gotovo, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)