Jeftin prilog u 3 koraka: Originalna priprema koja će impresionirati vaše goste, glavni sastojak je svima poznat!
Neponovljiv ukus...
Prvi korak će biti kuvanje palente, drugi korak će biti hlađenje palente, dok je poslednji korak pečenje na roštilju, čime ćete postići najukusniju, hrskavu koru koja će vas potom naterati da se zaljubite u jednostavan prilog poput palente. iznova.
Ovako pripremljenu palentu možete poslužiti kao prilog pečenjima od mesa i povrća. Odlično će se slagati sa sosovima, ali i sa mesom sa roštilja, a bilo bi dobro da palentu isečete na manje komade, kako biste je, uz neke začine po vašem ukusu, poslužili kao užinu uz omiljeni sos.
Hrskava palenta
Sastojci: 500 g vode od palente
100 g putera
začini po želji (majčina dušica, origano...)
so biber
Postupak: Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvati dok ne postane kremasta, pa dodati puter i sve dobro izmešati. Skuvanu palentu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i stisnutu palentu isecite na oblike po želji. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju sa obe strane.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)