Jeftin prilog u 3 koraka: Originalna priprema koja će impresionirati vaše goste, glavni sastojak je svima poznat!
Neponovljiv ukus...
Prvi korak će biti kuvanje palente, drugi korak će biti hlađenje palente, dok je poslednji korak pečenje na roštilju, čime ćete postići najukusniju, hrskavu koru koja će vas potom naterati da se zaljubite u jednostavan prilog poput palente. iznova.
Ovako pripremljenu palentu možete poslužiti kao prilog pečenjima od mesa i povrća. Odlično će se slagati sa sosovima, ali i sa mesom sa roštilja, a bilo bi dobro da palentu isečete na manje komade, kako biste je, uz neke začine po vašem ukusu, poslužili kao užinu uz omiljeni sos.
Hrskava palenta
Sastojci: 500 g vode od palente
100 g putera
začini po želji (majčina dušica, origano...)
so biber
Postupak: Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvati dok ne postane kremasta, pa dodati puter i sve dobro izmešati. Skuvanu palentu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i stisnutu palentu isecite na oblike po želji. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju sa obe strane.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)