Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva


Možda vas zanima:

KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.
Piše: Ivana Pavlović
Prave se brzo, a osvajaju na prvi zalogaj. Savršene su za doručak ili večeru uz šolju jogurta. Ovako bi mogle da se opišu slasne kiflice sa salamom čiji recept nam je dala Milica Spasić, autorka profila Kuhinja kod Milice. Milica ističe da odmalena voli da kuva, da je to opušta i smiruje i da je stalno u potrazi za nekim novim receptom. Glavni degustatori, ali i podrška su njeni sinovi i partner Miloš, koji se zadužen za fotografisanje jela i uređivanje fotografija. Profil na mrežama ima već pet godina i jako je zadovoljna povratnim reakcijama na recepte koje postavlja.
Od svih recepata za kiflice, šta je presudilo da izaberete baš ovaj?
- Kiflice pravim sa raznim punjenjem, ali stariji sin najviše voli sa salamom pa je ovaj put bilo po njegovoj želji.
Zašto koristite suvi kvasac?
- Suvi kvasac koristim jer mi je praktičniji i lakši za korišćenje. Koristim i sveži kvasac, smatram da ko je vešt sa testom, može da mesi s bilo kojim.
Da li ste probali da ih pospete kimom umesto susama?
- Naravno, volim kim, ali obično stavljam na manji deo jer deca ga ne vole toliko. Kad spremam, gledam da udovoljim svima da svi budu zadovoljni i srećni.
Dajte predlog kiflica sa drugačijim slanim i slatkim punjenjem?
- Moj predlog bi bile kiflice sa šunkom i kačkavaljem, a od slatkih krem ili džem, od voća višnje sa čokoladom. Sve u svemu nema šta nismo probali, jednostavno uživam u spremanju kao što uživamo i u degustaciji.
Koje je najbrže jelo koje ste spremili?
- Što se tiče testa, to bi bili kvadratići od jogurt testa, savršeni za doručak ili večeru, a treba vam samo desetak minuta.
Šta nikad niste spremali, a voleli biste da probate?
- Mislim da nemam jelo koje nisam probala, tj. koje želim da probam. Sve što sam želela probala sam jer ne ostavljam za sutra ono što može danas. Rado isprobavam nove recepte.
Koje je prvo jelo koje ste napravili kao početnik?
- To su bile klasične palačinke, imala sam 11 godina.
Kiflice sa salamom
Recept
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 160 ml vode
- 1 kašika šećera
- 2 kašike soli
- 360 g brašna
- pola kesice suvog kvasca
- 1 dl ulja
Za premazivanje:
- žumance
Za punjenje kifica:
- 400 g salame
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite mlaku vodu pomešanu sa mlakim mlekom, pa dodajte šećer i kvasac, promešajte i ostavite da se aktivira, oko 5 minuta. Dodajte ulje i promešajte varjačom. Na kraju dodajte so. Postepeno dodajte brašno, uz stalno mešanje varjačom. Kad postane teško za mešanje, nastavite rukama. Zamesite meko testo. Stavite testo u činiju, pa pokrijte folijom i krpom i pustite da narasta nekih pola sata ili više.
Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo, pa ga odvojte na dva dela i razvucite što tanje. Režite ih na trouglove i punite salamom, pa polako uvijte kiflice. Poređajte ih sa malom razdaljinom i ostavite pokrivene nekih pola sata. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sve dok ne porumene.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

SOJA SOS Posan i slasan, daće šmek svakom jelu
Gotov za tili čas, a super ide uz pirinač, meso i mnoga druga jela.

JEDINI RECEPT ZA PESTO SOS KOJI VAM TREBA Služite ga uz pire krompir, pomfrit, meso, svemu daje poseban šmek
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..
Komentari (0)