VOLE IH I DECA I ODRASLI Bataci i krompir u sosu ne izlaze iz naših kuvara s razlogom, evo kako da ih spremite

Ana Klikovac

15:55

U sosu sa 0

Neodoljiv ručak za celu porodicu...

Bataci
Shutterstock

Bataci i krompir iz rerne često se nalazi na našim menijima. Praktični su za pripremu i ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće. Obogatite klasičan recept i dodajte batacima aromatičan i izuzetno sočan umak. U nekoliko koraka spremite vrhunski ručak za celu porodicu.

Sastojci:
6 bataka sa karabatacima
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice soli
malo maslinovog ulja
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica slatke paprike
2 kašičice kari začina
500 g krompira
80 ml kefira
Vezica svežeg peršuna

 

Priprema: Usitnite beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)

Loading