DŽEM ZA DIJABETIČARE SAVRŠEN ZA JESEN A pravi se od samo 3 sastojka i osvaja ukusom
Savršenog ukusa, a zdrav i ne utiče na povećanje šećera u krvi.
Potrebno je:
- 400 g bobičastog voća po izboru
- 2 kašike ksilitola
- 2 kašike soka od limuna
Priprema
U šerpi pomešajte voće, ksilitol i sok od limuna, pa promešajte i ostavite da se kuva, uz neprestano mešanje, na srednjoj temperaturi. Kad proključa, kuvajte još deset minuta, uz neprestano mešanje. Smanjite temperaturu na laganu, pa kuvajte još 20 minuta, uz neprestano mešanje, dok se džem ne zgusne. Na kraju sipajte vruć džem u sterilisane tegle pa poklopite. Pustite da se postepeno hladi pa ga prebacite u frižider.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)