Čorba od bundeve i sočiva: Vitaminska bomba za hladne, zimske dane
Lagana, a ujedno i hranljiva, ova čorba je pravi pogodak ako želite da budete zdravi i puni energije u sezoni gripa i prehlada
Čorba od bundeve i sočiva
Sastojci:
1 crni luk
400 g kockica bundeve
150 g crvenog sočiva
2 povrtne kocke za supu
3 cm korena đumbira
so, biber
ulje
Priprema:
Skuvajte kocke za supu u 1 litar vode. Na ulju propržite seckani crni luk, a kad zacakli dodajte bundevu, sočivo i 0,7 l supe napravljene od kocaka. Promešajte i dodajte oljušteni te izrendani đumbir. Kuvajte oko 20 minuta ili dok bundeva i sočivo ne smekšaju. Posolite, pobiberite i izblendirajte štapnim mikserom. Podesite gustinu dodajući još preostale supe. Poslužite uz tostiran hleb.
PRIJATNO!
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)