Lažni špageti u sočivo-sosu: Aromatično jelo, ubedljivo najbolji recept za ljubitelje povrća
Ovo je obrok koji će podjednako oduševiti vegane, ali i one koji stalno tragaju za novim, neobičnim ukusima i receptima
Lažni špageti u sočivo-sosu
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 1 crni luk
- 1/2 crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g pečuraka
- 1 šolja crvenog sočiva
- 2 dl paradajz pelata
- 1 kašičica biozačina
- so, biber
Priprema:
Sve povrće iseckajte sitno, a šargarepu izrendajte. Na vrelom ulju propržite crni luk, a kad zacakli dodajte beli. Uz stalno mešanje sipajte i šargarepu i pečurke. Dinstajte 5 minuta uz neprestano mešanje, te dodajte sočivo, paradajz pelat i začine. Na kraju dolijte 2-3 dl vode. Kuvajte dok sočivo ne omekša pazeći da tečnost ne usahne. Ako imate mlade tikvice, ne treba da ih blanširate, već ih samo isecite na trake ljuštačem za krompir. Starije tikvice isecite i prokuvajte u slanoj vodi 2-3 minuta, procedite i ubacite u gotov sos od sočiva.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)