IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!

Vesna Vukadinović

15:30

Zdravi zalogaji 0

Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hleb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.

IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!
Shutterstock

Sastojci:

500 g svežeg paradajza

1 kašičica soli

150 g starog hleba

1 burata sir (150 g)

50 ml maslinovog ulja

1 crveni luk

2 čena belog luka

2 kašike vinskog sirćeta

1 vezica svežeg bosiljka

Priprema:

Paradajz isecite na kriške. Dodajte so, izmešajte i ostavite 15 minuta da pusti sok. Hleb isecite na kockice i pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne postane hrskav. Procedite sok koji je paradajz pustio, pa mu dodajte iseckan belik luk i sirće, zatim maslinovo ulje, crveni luk isečen na kriške. Polako sjedinite i dodajte ispečene krutone. Ostavite da stoji 30 minuta da se ukusi prožmu. Pre posluživanja dodajte sir i bosiljak.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading