IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!
Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hleb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.
Sastojci:
500 g svežeg paradajza
1 kašičica soli
150 g starog hleba
1 burata sir (150 g)
50 ml maslinovog ulja
1 crveni luk
2 čena belog luka
2 kašike vinskog sirćeta
1 vezica svežeg bosiljka
Priprema:
Paradajz isecite na kriške. Dodajte so, izmešajte i ostavite 15 minuta da pusti sok. Hleb isecite na kockice i pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne postane hrskav. Procedite sok koji je paradajz pustio, pa mu dodajte iseckan belik luk i sirće, zatim maslinovo ulje, crveni luk isečen na kriške. Polako sjedinite i dodajte ispečene krutone. Ostavite da stoji 30 minuta da se ukusi prožmu. Pre posluživanja dodajte sir i bosiljak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
FRANCUSKI SPECIJALITET Nikozija salata je savršen letnji obrok, lagana je, ukusna i odlično zasiti
Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
ZDRAVO I AROMATIČNO Krompir salata sa pesto sosom i pečurkama je jednako ukusna kao prilog i kao obrok
Krompir salata je još lepša kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
RUČAK ZA POSAO Obrok salata od testenine i piletine, jede se hladna i odlično zasiti
Ako imate ostatke piletine od ručka napravite ovu obrok salatu da je ponesete sutradan na posao.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)