IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!
Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hleb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.

FRANCUSKI SPECIJALITET Nikozija salata je savršen letnji obrok, lagana je, ukusna i odlično zasiti
Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.

ZDRAVO I AROMATIČNO Krompir salata sa pesto sosom i pečurkama je jednako ukusna kao prilog i kao obrok
Krompir salata je još lepša kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.

RUČAK ZA POSAO Obrok salata od testenine i piletine, jede se hladna i odlično zasiti
Ako imate ostatke piletine od ručka napravite ovu obrok salatu da je ponesete sutradan na posao.
500 g svežeg paradajza
1 kašičica soli
150 g starog hleba
1 burata sir (150 g)
50 ml maslinovog ulja
1 crveni luk
2 čena belog luka
2 kašike vinskog sirćeta
1 vezica svežeg bosiljka
Priprema:
Paradajz isecite na kriške. Dodajte so, izmešajte i ostavite 15 minuta da pusti sok. Hleb isecite na kockice i pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne postane hrskav. Procedite sok koji je paradajz pustio, pa mu dodajte iseckan belik luk i sirće, zatim maslinovo ulje, crveni luk isečen na kriške. Polako sjedinite i dodajte ispečene krutone. Ostavite da stoji 30 minuta da se ukusi prožmu. Pre posluživanja dodajte sir i bosiljak.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)