FRANCUSKI SPECIJALITET Nikozija salata je savršen letnji obrok, lagana je, ukusna i odlično zasiti

Vesna Vukadinović

18:00

Zdravi zalogaji 0

Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 mala glavica zelene salate

2 tvrdo kuvana jaja

50 g boranije

2 paradajza

5 rotkvica

1/2 šolje maslina bez koštice

½ krastavca

150 g tunjevine iz konzerve

1 kašičica seckanog peršuna

Za preliv:

4 kasike maslinovog ulja

1 čen belog luka

1 kašičica sirćeta

Priprema:

Jaja iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Boraniju kuvati 5 minuta od ključanja. Paradajz iseći na kriške, rotkvice na kolutove, krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Tunjevinu ocediti od ulja. Beli luk sitno iseckati. Za preliv, pomešajte ulje, beli luk, sirće i dodajte so i biber po ukusu. Sastojke za salatu pomešati u činiji (osim jaja), sipati preliv (ostaviti trećinu) i lagano promešati. Poređati jaja odozgo, preliti sa ostatkom preliva i dekorisati peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading