FRANCUSKI SPECIJALITET Nikozija salata je savršen letnji obrok, lagana je, ukusna i odlično zasiti
Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
Sastojci:
1 mala glavica zelene salate
2 tvrdo kuvana jaja
50 g boranije
2 paradajza
5 rotkvica
1/2 šolje maslina bez koštice
½ krastavca
150 g tunjevine iz konzerve
1 kašičica seckanog peršuna
Za preliv:
4 kasike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašičica sirćeta
Priprema:
Jaja iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje komade. Boraniju kuvati 5 minuta od ključanja. Paradajz iseći na kriške, rotkvice na kolutove, krastavac oljuštiti i iseći na kolutove. Tunjevinu ocediti od ulja. Beli luk sitno iseckati. Za preliv, pomešajte ulje, beli luk, sirće i dodajte so i biber po ukusu. Sastojke za salatu pomešati u činiji (osim jaja), sipati preliv (ostaviti trećinu) i lagano promešati. Poređati jaja odozgo, preliti sa ostatkom preliva i dekorisati peršunom.
Možda vas zanima:
TUNA SALATA Savršena za vrele dane i početak Gospojinskog posta, držaće vas sitim a preukusna
Aromatična obrok salata pravi je raj za nepca.
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
ZDRAVO I AROMATIČNO Krompir salata sa pesto sosom i pečurkama je jednako ukusna kao prilog i kao obrok
Krompir salata je još lepša kada odstoji nekoliko sati ili preko noći.
IDEALAN LETNJI OBROK Italijanska salata pancanela je svetski hit, a možete lako sami da je napravite!
Ovo je toskanska salata čiji su osnovni sastojci hleb i paradajz, dodaju joj se krastavac, bosiljak, sir.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)