BEZ JAJA I GLUTENA Neodoljive korpice sa kokosovim kremom i čokoladom, ukrašene voćem
Pripremite pravi desert u kome mogu da uživaju sve generacije ukućana bez ograničenja. Ove korpice su pogodne za vegetarijance i osobe netolerantne na gluten jer ne sadrže jaja i pripremaju se od bezglutenskog brašna.
BEZGLUTENSKE KORPICE S KOKOSOM I ČOKOLADNOM KREMOM
Sastojci za testo:
80 g pirinčanog brašna
50 g kokosovog brašna
70 g bademovog brašna
4 kašike agavinog sirupa
70 g kokosovog ulja
1 prstohvat sode bikarbone
0,5 dl vode
1 prstohvat cimeta ili soli (opciono)
Sastojci za kokosovu kremu:
1 konzerva kokosovog mleka
3 kašike agavinog sirupa ili meda
1 mahuna vanile
Sastojci za kakao kremu:
30 g organskog kakaoa
30 g kokosovog putera
med ili agavin sirup
Priprema:
U brašno dodajte sodu, zatim kokosovo ulje i na kraju vodu. Umesite sastojke u kratko testo. Uključite rernu na 180 °C. Dok se rerna zagreva, razvucite testo i pripremite kalupe za fil koje ste prethodno podmazali. Pecite kolače za pitu oko 20 minuta. Kada ivice počnu da tamne, prekrijte ih folijom i pecite do kraja. U međuvremenu pripremite filove. Limenku kokosovog mleka je potrebno staviti u frižider preko noći da bi se stisnula i pretvorila u kremu koja će se koristiti kasnije u receptu. Kada se krema ohladi, izvadite je iz frižidera, dodajte vanilu i zaslađivač po želji i umutite mikserom kao da spremate običan šlag. Posle 3 do 4 minuta krema je gotova.
Za kakao krem otopite kokosov puter na pari. Zatim u to dodajte kakao i agavin sirup, pa kratko mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Možete početi da sastavljate i punite korpice. Na testo koje se ohladilo prvo stavite kokos krem, pa čokoladni krem i pospite voćem po želji
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)