VIŠE NEGO DOBRA IDEJA ZA DORUČAK Minijaturni sendviči od palente
Palenta je odlična osnova za mini sendviče, picu, savršene grickalice. Lako oblikuje, tako da možete iznenaditi svoju porodicu novim ukusima i različitim oblicima.
Mini sendviči sa palentom
Sastojci:
2 šolje palente
1 kašika maslinovog ulja
100 g rendanog sira
100 ml paradajz sosa
bosiljak
so, biber
Priprema:
Palentu skuvajte u vrućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Prebacite u veliku, plitku posudu debljine i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na jednake oblike. Premažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta dok ne porumene. Okrenite oblike na drugu stranu, pospite ih sirom i vratite u rernu. Pecite dok se sir ne otopi. Lagano zagrejte paradajz sos. Izvadite palentu iz rerne, preklopite svaki komad i poslužite sa sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVI DOMAĆINSKI DORUČAK Palenta sa čvarcima i kiselim mlekom
Brzo jelo koje će vas lepo zasititi.
SUPERBRZI KOLAČ OD PALENTE i crvene pomorandže obezbediće vam OSMEH CELOG DANA
Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)