Ako volite punjeno povrće ovaj SOČNI POSNI RECEPT sa paradajzom je pravo jelo za vas

alo.rs/I. V.

10:00

Zdravi zalogaji 0

Odlična vege ideja, koja će razgaliti vaša nepca i odlično vas nahraniti - punjen pa zapečen u rerni paradajz.

punjeni paradajz
Shutterstock

 


Paradajz punjen kinoom

Sastojci:

1 crni luk

4 čena belog luka

1 šaka svežeg spanaća

malo pesto sosa

3 šolje kuvane kinoe

6 velikih paradajza

italijanska mešavina

ulje maslinovo

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite mi prema uputstvima. Na maslinovom ulju u velikom tiganju prodinstajte sitno seckani luk i beli luk. Dodajte začine po želji. Po potrebi dodajte malo vode, promešajte. Spanać operite, dodati u tiganj, sve sjediniti. Dodati kuvanu i oceđenu kinoju, malo pesta. Mešajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi malo posolite. Opranom paradajzu odsecite vrh (čep), izdubite ih. Izdubljeni deo iseckajte i pomešajte sa kinojom i smesom prelijte paradajz. Po želji na vrh dodajte malo mocarele ili feta sira. Svaki paradajz prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite oko pola sata.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading