Ako volite punjeno povrće ovaj SOČNI POSNI RECEPT sa paradajzom je pravo jelo za vas
Odlična vege ideja, koja će razgaliti vaša nepca i odlično vas nahraniti - punjen pa zapečen u rerni paradajz.
Paradajz punjen kinoom
Sastojci:
1 crni luk
4 čena belog luka
1 šaka svežeg spanaća
malo pesto sosa
3 šolje kuvane kinoe
6 velikih paradajza
italijanska mešavina
ulje maslinovo
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite mi prema uputstvima. Na maslinovom ulju u velikom tiganju prodinstajte sitno seckani luk i beli luk. Dodajte začine po želji. Po potrebi dodajte malo vode, promešajte. Spanać operite, dodati u tiganj, sve sjediniti. Dodati kuvanu i oceđenu kinoju, malo pesta. Mešajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi malo posolite. Opranom paradajzu odsecite vrh (čep), izdubite ih. Izdubljeni deo iseckajte i pomešajte sa kinojom i smesom prelijte paradajz. Po želji na vrh dodajte malo mocarele ili feta sira. Svaki paradajz prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)