EPOHALNO OTKRIĆE Namaz od tunjevine koji nema ni trunku ribe u sebi a zasićuje posle par zalogaja
Ova veganska tunjevina nije samo odlična za dane posta i beskrajno ukusna nego ima i okus prave tune!
Namaz od vege tunjevine
Sastojci:
425 g leblebije iz konzerve oceđene (ili 260 g kuvane)
60 g veganskog majoneza
1 sitno sjeckani list nori alge
1/2 glavice crvenog luka, sitno seckanog
1 kašika limunovog soka
½ kašičice belog luka u prahu
1 kašika prehrambenog kvasca
1 kašika soja sosa
½ kašika dižon senfa
½ žličice belog sirćeta
so, biber
Priprema:
Ubacite čebčeboke u ćiniju i izgnječite ga viljuškom. Dodajte veganski majonez, sitno naseckanu nori algu, sitno iseckani crveni luk, limunov sok, sbeli luk, prehrambeni kvasac, tamari, senf, bbelo sirće, so i biber. Probajte ukus i po potrebi dodajte začine. Sve dobro promešajte i vaš namaz od veganske tunjevine spreman je za posluživanje!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)