EPOHALNO OTKRIĆE Namaz od tunjevine koji nema ni trunku ribe u sebi a zasićuje posle par zalogaja
Ova veganska tunjevina nije samo odlična za dane posta i beskrajno ukusna nego ima i okus prave tune!
Namaz od vege tunjevine
Sastojci:
425 g leblebije iz konzerve oceđene (ili 260 g kuvane)
60 g veganskog majoneza
1 sitno sjeckani list nori alge
1/2 glavice crvenog luka, sitno seckanog
1 kašika limunovog soka
½ kašičice belog luka u prahu
1 kašika prehrambenog kvasca
1 kašika soja sosa
½ kašika dižon senfa
½ žličice belog sirćeta
so, biber
Priprema:
Ubacite čebčeboke u ćiniju i izgnječite ga viljuškom. Dodajte veganski majonez, sitno naseckanu nori algu, sitno iseckani crveni luk, limunov sok, sbeli luk, prehrambeni kvasac, tamari, senf, bbelo sirće, so i biber. Probajte ukus i po potrebi dodajte začine. Sve dobro promešajte i vaš namaz od veganske tunjevine spreman je za posluživanje!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
Komentari (0)