VATROMET UKUSA Najsočniji OSLIĆ koji ste jeli u svom životu s povrćem i pireom od graška

alo.rs/I. V.

14:00

Zdravi zalogaji 0

Za današnji posni ručak sastojke zapravo već možda imate u frižideru.

VATROMET UKUSA Najsočniji OSLIĆ koji ste jeli u svom životu s povrćem i pireom od graška
Shutterstock

 

Oslić s povrćem na pireu od graška

Sastojci:

300 g fileta oslića

250 g smrznutog graška

100 g čeri paradajza

80 ml maslinovog ulja

1 limun

nekoliko grančica sveže nane

so, biber

Priprema:

File oslića posušite kuhinjskim ubrusom i začinite ga solju i biberom. . Čeri paradajz operite i isecite na polovine, a limun na kolutove.Na papir za pečenje prvo stavit ribu, limun i paradajz. Skupite ivice papira na sredinu da napravite paket, pričvrstite koncem i stavite na pleh. Možete praviti pakovanje za svakog člana porodice posebno a možete sve zajedno. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Dok se riba i povrće peku, napravite pire od graška. Zamrznuti grašak stavite u ključalu vodu i kuvajte 15-20 minuta, a zatim ga ocedite, pazeći da malo vode od kuvanja ostavite po strani. Operite svežu nanu. Grašak usitnite štapnim mikserom, posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje i malo vode pa ustinitedo željene teksture (ako je pire previše gust, dodajte još malo vode). Pečenu ribu izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi.  Na tanjir prvo stavite pire od graška, zatim ribu i povrće, pa po želji sve poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom. Ko voli nek stavi kašiku pavlake.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading