VATROMET UKUSA Najsočniji OSLIĆ koji ste jeli u svom životu s povrćem i pireom od graška
Za današnji posni ručak sastojke zapravo već možda imate u frižideru.

Oslić s povrćem na pireu od graška
Sastojci:
300 g fileta oslića
250 g smrznutog graška
100 g čeri paradajza
80 ml maslinovog ulja
1 limun
nekoliko grančica sveže nane
so, biber
Priprema:
File oslića posušite kuhinjskim ubrusom i začinite ga solju i biberom. . Čeri paradajz operite i isecite na polovine, a limun na kolutove.Na papir za pečenje prvo stavit ribu, limun i paradajz. Skupite ivice papira na sredinu da napravite paket, pričvrstite koncem i stavite na pleh. Možete praviti pakovanje za svakog člana porodice posebno a možete sve zajedno. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Dok se riba i povrće peku, napravite pire od graška. Zamrznuti grašak stavite u ključalu vodu i kuvajte 15-20 minuta, a zatim ga ocedite, pazeći da malo vode od kuvanja ostavite po strani. Operite svežu nanu. Grašak usitnite štapnim mikserom, posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje i malo vode pa ustinitedo željene teksture (ako je pire previše gust, dodajte još malo vode). Pečenu ribu izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Na tanjir prvo stavite pire od graška, zatim ribu i povrće, pa po želji sve poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom. Ko voli nek stavi kašiku pavlake.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)