VATROMET UKUSA Najsočniji OSLIĆ koji ste jeli u svom životu s povrćem i pireom od graška
Za današnji posni ručak sastojke zapravo već možda imate u frižideru.
Oslić s povrćem na pireu od graška
Sastojci:
300 g fileta oslića
250 g smrznutog graška
100 g čeri paradajza
80 ml maslinovog ulja
1 limun
nekoliko grančica sveže nane
so, biber
Priprema:
File oslića posušite kuhinjskim ubrusom i začinite ga solju i biberom. . Čeri paradajz operite i isecite na polovine, a limun na kolutove.Na papir za pečenje prvo stavit ribu, limun i paradajz. Skupite ivice papira na sredinu da napravite paket, pričvrstite koncem i stavite na pleh. Možete praviti pakovanje za svakog člana porodice posebno a možete sve zajedno. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Dok se riba i povrće peku, napravite pire od graška. Zamrznuti grašak stavite u ključalu vodu i kuvajte 15-20 minuta, a zatim ga ocedite, pazeći da malo vode od kuvanja ostavite po strani. Operite svežu nanu. Grašak usitnite štapnim mikserom, posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje i malo vode pa ustinitedo željene teksture (ako je pire previše gust, dodajte još malo vode). Pečenu ribu izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Na tanjir prvo stavite pire od graška, zatim ribu i povrće, pa po želji sve poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom. Ko voli nek stavi kašiku pavlake.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)