PROLEĆNA SALATA Uživajte u zdravim osvežavajućim zalogajima
Ovu salatu možete da jedete i kao obrok ili užinu jer lepo zasiti.
Sastojci:
250 g šećerca iz konzerve
200 g feta sira
5 listova zelene salate
3 mlada luka
1 veza rotkvica
1 veliki krastavac
1 čaša jogurta
2 jaja
so, biber
Priprema: Tvrdo skuvana jaja ohladiti, oljuštiti i iseći na četvrtine. Zelenu salatu iskidati na manje delove. Šećerac ocediti. Sir iseći na kockice, a mladi luk, rotkvice i krastavac na kolutiće. Dodati so i biber po ukusu. Izmešati i preliti jogurtom. Odozgo staviti jaja. Ohladiti pre služenja u frižideru.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)