KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 200 ml suncokretovog ulja
- kašičica senfa
- kašičica soli
- kašika limunovog soka
Priprema
Svi sastojci koje koristite neka budu iz frižidera. Suncokretovo ulje ohladite u zamrzivaču 20 minuta pre pravljenja majoneza. U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Uz pomoć štapa blendera na samom dnu, blendajte smesu pet sekundi. Onda pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi. Vaš majonez je gotov. Majonez držite u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
DOMAĆI MAJONEZ Od sastojaka koje već imate kod kuće, a zdrav i slasan
Zdraviji, a ni malo ne zaostaje ukusom, za onim kupovnim.
DOMAĆI MAJONEZ Ima ukus bolji od kupovnog, a gotov je za 5 minuta
Jednostavno napravite domaći majonez. Mnogo je zdraviji od kupovnog, a ulepšaće vam jelo koje pravite.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)