KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 200 ml suncokretovog ulja
- kašičica senfa
- kašičica soli
- kašika limunovog soka
Priprema
Svi sastojci koje koristite neka budu iz frižidera. Suncokretovo ulje ohladite u zamrzivaču 20 minuta pre pravljenja majoneza. U blender stavite jaje, senf, so, ulje i limunov sok. Uz pomoć štapa blendera na samom dnu, blendajte smesu pet sekundi. Onda pomerite štap gore-dole i mutite oko 25 sekundi. Vaš majonez je gotov. Majonez držite u frižideru i upotrebite u roku od pet dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
DOMAĆI MAJONEZ Od sastojaka koje već imate kod kuće, a zdrav i slasan
Zdraviji, a ni malo ne zaostaje ukusom, za onim kupovnim.
DOMAĆI MAJONEZ Ima ukus bolji od kupovnog, a gotov je za 5 minuta
Jednostavno napravite domaći majonez. Mnogo je zdraviji od kupovnog, a ulepšaće vam jelo koje pravite.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)