Posebno HRSKAVE LEPINJICE od ovsenih pahuljica, semenki i maka kriju tajnu u triku tokom pečenja (VIDEO)

alo.rs

22:00

Zdravi zalogaji 0

Za ove fantastično ukusne lepinje od ovsenih pahuljica, semenki suncokreta, bundeve i maka ne treba vam posebno umeće a rezultat je famozan!

Posebno HRSKAVE LEPINJICE od ovsenih pahuljica, semenki i maka kriju tajnu u triku tokom pečenja (VIDEO)
Printscreen/Instagram

 

Hrskave lepinjice

Sastojci:

1¼ šolje jogurta

2 šolje hladne vode

2 kašičice instant kvasca

¼ šolje šargarepe, rendane, opciono

¼ šolje tikvice, naribane, opciono

1¾ šolje ovsenih pahuljica

¾ šolje integralnog brašna

3 šolje višenamenskog brašna

¼ šolje semenki suncokreta

¼ šolje semenki bundeve

4 kašike maka

1 kašičica soli

Priprema:

Ako koristite rendane tikvice, prvo ih stavite u cediljku sa 1/2 kašičice soli. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim pomoću gaze ili cediljke procedite što je moguće više tečnosti iz tikvica. Jogurt, vodu, kvasac, šargarepu, tikvice, ovsene pahuljice, obe vrste brašna i so pomešajte u činiji drvenom kašikom. Odozgo sipajte semenke, pokrijte i ostavite u frižideru preko noći, najmanje 8 sati. Kada ste spremni za pečenje, zagrejterernu na 220 stepni i obložite pleh za pečenje pek-papirom. Koristeći kutlaču, zahvatajte testo i stavljajte na pleh - dobićete 12 do 14 lepinja i na pleh. Moguće je da će vam stati 6 u jednoj turi a 6 u drugoj. Pecite na srednjoj rešetki. Da biste obezbedili hrskave lepinje, stavite posudu od livenog gvožđa na dno rerne i sipajte u nju 3-4 šolje tople vode. Brzo zatvorite vrata kako biste zadržali paru, koja će koru lepinja učiniti hrskavom. Pecite 25 do 30 minuta, dok ne porumeni na dnu i na vrhu. Uklonite i ostavite da se ohladi najmanje 20 minuta pre služenja. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @go.veganrecipe4u

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading