Da li ste znali da u pripremi vrhunski ukusne limunade možete da upotrebite roštilj?!
Ako ste planirali da izvadite roštilj i pripremite meso i priloge za ekipu, prvo „bacite” limun na zagrejanu rešetku. Nekoliko minuta na roštilju i malo šećera daće limunadi posebnu aromu karamele i neodoljiv miris.
Limunada s roštilja
Sastojci:
4 limuna
800 ml vode
1 kašika šećera
3 kašike zaslađivača po vašem izboru
kockice leda
Priprema:
Operite limunove, prepolovite ih po dužini i pospite ih s malo šećera na isečenoj strani. Lagano nauljite rešetku za roštilj, a zatim stavite limunove pošećerene stranom nadole. Ostavite ih na roštilju dok se šećer ne karamelizuje. Sačekajte nekoliko minuta da se ohlade, pa ih ocedite, dodajte vode i zasladite medom ili javorovim sirupom. Pre serviranja dodajte led, kriške svežeg limuna i listiće nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)