Da li ste znali da u pripremi vrhunski ukusne limunade možete da upotrebite roštilj?!
Ako ste planirali da izvadite roštilj i pripremite meso i priloge za ekipu, prvo „bacite” limun na zagrejanu rešetku. Nekoliko minuta na roštilju i malo šećera daće limunadi posebnu aromu karamele i neodoljiv miris.
Limunada s roštilja
Sastojci:
4 limuna
800 ml vode
1 kašika šećera
3 kašike zaslađivača po vašem izboru
kockice leda
Priprema:
Operite limunove, prepolovite ih po dužini i pospite ih s malo šećera na isečenoj strani. Lagano nauljite rešetku za roštilj, a zatim stavite limunove pošećerene stranom nadole. Ostavite ih na roštilju dok se šećer ne karamelizuje. Sačekajte nekoliko minuta da se ohlade, pa ih ocedite, dodajte vode i zasladite medom ili javorovim sirupom. Pre serviranja dodajte led, kriške svežeg limuna i listiće nane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)