ZDRAVI ZALOGAJI Pileća salata sa začinskim biljem može da bude i obrok
Ovu salatu možete da jedete i kao obrok ili užinu jer lepo zasiti.
Sastojci:
200 g pilećeg filea
2 čena belog luka
2 kašike seckanog začinskog bilja (bosiljak, majčina dušica, origano)
2 sveža paradajza
2 mlada luka
5-6 listova rukole
1 kašika seckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
so, biber
Priprema: Preliv: Pomešati jednu kašiku maslinovog ulja, sirće, sitno iseckan beli luk i začinsko bilje. Na zagrejanom ostatku maslinovog ulja ispržiti posoljenu piletinu dok ne bude zlatno-smeđe boje. Meso iseći na kockice. Dodati paradajz iseckan na kriške, mladi luk iseckan na kolutove i rukolu iscepkanu na manje komade. Sipati preliv, dodati biber i so po ukusu i izmešati. Odozgo posuti iseckanim peršunom.
Možda vas zanima:
ZASITIĆE VAS, A NE GOJI! Obrok salata je idealna da se ponese na posao!
Hranljiva, osvežavajuća, a stomak je pun!
TUNA SALATA Savršena za vrele dane i početak Gospojinskog posta, držaće vas sitim a preukusna
Aromatična obrok salata pravi je raj za nepca.
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
FRANCUSKI SPECIJALITET Nikozija salata je savršen letnji obrok, lagana je, ukusna i odlično zasiti
Salata Nikozija je nastala je u Nici, a pravi se u restoranima širom sveta.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)