Lagani prolećni recept za kus-kus s limunom od samo pet sastojaka, dobra ideja ako vam kasni plata
Samo pet sastojaka i nekoliko začina potrebni su za ovaj jednostavni recept.
Salata s kus-kusom
Sastojci:
150 g kus-kusa
350 ml pileće supe ili vode
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
sok od 1/2 limuna
2 kašike sveže seckanog peršuna
mlevena ljuta paprika
so, biber
Priprema:
Kus-kus isperite pod hladnom vodom dok ne bude bistar Prokuvajte vodu ili pileću supu u loncu na srednjoj vatri. Dodajte kus-kus, pokrijte poklopcem i sklonite sa ringle. Ostavite da odstoji 10 minuta. Dodajte ulje, limunov sok i peršun. Začinite solju, biberom i prstohvatom mlevene čili papričice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)