Uživajte uz ZDRAVU GRICKALICU OD PATLIDŽANA bez straha da ćete se ugojiti pred leto
Ako pazite na liniju a ne možete da se odreknete navike da stalno nešto muljate po ustima, ove zdrave grickalice od patlidžana su odlična opcija da vas zadovolje.
Čips od patlidžana
Sastojci:
1 srednji patlidžan
2 supene kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
50 g parmezana
1 kašika mediteranskih začina
1 kašika belog luka u prahu
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Patlidžan iseći na vrlo tanke krugove. Stavite kriške patlidžana na papirne ubruse u ravnom sloju. Lagano pososrte, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Obrišite svu vidljivu vlagu papirnim ubrusom i okrenite. Ponovite postupak soljenja, odmora i sušenja još jednom. Stavite kriške patlidžana u veliku posudu i prelijte ih uljem. Dodajte parmezan, začin i beli luk u prahu. Začinite crnim biberom i mešajte dok se kriške ne ujednače. Ređajte kriške patlidžana u ravnom sloju (pazite da se nijedna ne preklapa!) na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok patlidžani ne postanu zlatni i hrskavi, 16 do 18 minuta. Ostavite da se ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)