Uživajte uz ZDRAVU GRICKALICU OD PATLIDŽANA bez straha da ćete se ugojiti pred leto
Ako pazite na liniju a ne možete da se odreknete navike da stalno nešto muljate po ustima, ove zdrave grickalice od patlidžana su odlična opcija da vas zadovolje.
Čips od patlidžana
Sastojci:
1 srednji patlidžan
2 supene kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
50 g parmezana
1 kašika mediteranskih začina
1 kašika belog luka u prahu
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Patlidžan iseći na vrlo tanke krugove. Stavite kriške patlidžana na papirne ubruse u ravnom sloju. Lagano pososrte, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Obrišite svu vidljivu vlagu papirnim ubrusom i okrenite. Ponovite postupak soljenja, odmora i sušenja još jednom. Stavite kriške patlidžana u veliku posudu i prelijte ih uljem. Dodajte parmezan, začin i beli luk u prahu. Začinite crnim biberom i mešajte dok se kriške ne ujednače. Ređajte kriške patlidžana u ravnom sloju (pazite da se nijedna ne preklapa!) na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok patlidžani ne postanu zlatni i hrskavi, 16 do 18 minuta. Ostavite da se ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)