Uživajte uz ZDRAVU GRICKALICU OD PATLIDŽANA bez straha da ćete se ugojiti pred leto
Ako pazite na liniju a ne možete da se odreknete navike da stalno nešto muljate po ustima, ove zdrave grickalice od patlidžana su odlična opcija da vas zadovolje.
Čips od patlidžana
Sastojci:
1 srednji patlidžan
2 supene kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
50 g parmezana
1 kašika mediteranskih začina
1 kašika belog luka u prahu
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Patlidžan iseći na vrlo tanke krugove. Stavite kriške patlidžana na papirne ubruse u ravnom sloju. Lagano pososrte, pa ostavite da odstoji 10 minuta. Obrišite svu vidljivu vlagu papirnim ubrusom i okrenite. Ponovite postupak soljenja, odmora i sušenja još jednom. Stavite kriške patlidžana u veliku posudu i prelijte ih uljem. Dodajte parmezan, začin i beli luk u prahu. Začinite crnim biberom i mešajte dok se kriške ne ujednače. Ređajte kriške patlidžana u ravnom sloju (pazite da se nijedna ne preklapa!) na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok patlidžani ne postanu zlatni i hrskavi, 16 do 18 minuta. Ostavite da se ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)