Čuvamo od zaborava i sa slašću pripremamo TRLJANICU, tradicionalnu salatu sa suvom paprikom s juga Srbije

Ivana Vujnović

10:00

Zdravi zalogaji 0

Tradicionalna priprema salate koja se rado priprema i koja svakako zaslužuje pažnju i prostor na spisku recepata koji ne sme da padne u zaborav.

Južnjačka trljanica salata
Shutterstock

 

Originalna trljanica

Sastojci:

3 praziluka

10 suvih slatkih paprika

3 suve ljute paprike (po želji)

ulje

sirće

so, biber

Priprema:

Paprike ispecite na plotni šporeta ili u rerni, pazeći da paprike ne izgore. Pečene i još vruće paprike oljuštite i izmrvite sitno prstima. Praziluk očistite i sitno iseckajte. U činijo pomeđajte pripremljenu usitnjenu papriku ljutu i slatku i seckani praziluk. Po svom ukusu dodajte so, ulje, sirće i malo bibera. Dobro promešajte i blago izgnječite, utrljajte kašikom čitavu smesu - otuda i taj naziv trljanica.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

Komentari (0)

Loading