Čuvamo od zaborava i sa slašću pripremamo TRLJANICU, tradicionalnu salatu sa suvom paprikom s juga Srbije
Tradicionalna priprema salate koja se rado priprema i koja svakako zaslužuje pažnju i prostor na spisku recepata koji ne sme da padne u zaborav.
Originalna trljanica
Sastojci:
3 praziluka
10 suvih slatkih paprika
3 suve ljute paprike (po želji)
ulje
sirće
so, biber
Priprema:
Paprike ispecite na plotni šporeta ili u rerni, pazeći da paprike ne izgore. Pečene i još vruće paprike oljuštite i izmrvite sitno prstima. Praziluk očistite i sitno iseckajte. U činijo pomeđajte pripremljenu usitnjenu papriku ljutu i slatku i seckani praziluk. Po svom ukusu dodajte so, ulje, sirće i malo bibera. Dobro promešajte i blago izgnječite, utrljajte kašikom čitavu smesu - otuda i taj naziv trljanica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)