Čuvamo od zaborava i sa slašću pripremamo TRLJANICU, tradicionalnu salatu sa suvom paprikom s juga Srbije
Tradicionalna priprema salate koja se rado priprema i koja svakako zaslužuje pažnju i prostor na spisku recepata koji ne sme da padne u zaborav.
Originalna trljanica
Sastojci:
3 praziluka
10 suvih slatkih paprika
3 suve ljute paprike (po želji)
ulje
sirće
so, biber
Priprema:
Paprike ispecite na plotni šporeta ili u rerni, pazeći da paprike ne izgore. Pečene i još vruće paprike oljuštite i izmrvite sitno prstima. Praziluk očistite i sitno iseckajte. U činijo pomeđajte pripremljenu usitnjenu papriku ljutu i slatku i seckani praziluk. Po svom ukusu dodajte so, ulje, sirće i malo bibera. Dobro promešajte i blago izgnječite, utrljajte kašikom čitavu smesu - otuda i taj naziv trljanica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)