Čuvamo od zaborava i sa slašću pripremamo TRLJANICU, tradicionalnu salatu sa suvom paprikom s juga Srbije
Tradicionalna priprema salate koja se rado priprema i koja svakako zaslužuje pažnju i prostor na spisku recepata koji ne sme da padne u zaborav.
Originalna trljanica
Sastojci:
3 praziluka
10 suvih slatkih paprika
3 suve ljute paprike (po želji)
ulje
sirće
so, biber
Priprema:
Paprike ispecite na plotni šporeta ili u rerni, pazeći da paprike ne izgore. Pečene i još vruće paprike oljuštite i izmrvite sitno prstima. Praziluk očistite i sitno iseckajte. U činijo pomeđajte pripremljenu usitnjenu papriku ljutu i slatku i seckani praziluk. Po svom ukusu dodajte so, ulje, sirće i malo bibera. Dobro promešajte i blago izgnječite, utrljajte kašikom čitavu smesu - otuda i taj naziv trljanica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)