JEFTIN RUČAK OD 3 SASTOJKA Španska tortilja ukusno, zdravo i brzo spremljeno jelo
Moguće ju je praviti i s povrćem i mesom te se može servirati i topla, a i hladna
SASTOJCI:
- – 4 srednja krompira
- – 1 veliki luk
- – 4 jaja
- - maslinovo ulje
- - so i biber
PRIPREMA:
1. Krompir oljuštite i isecite na tanke kockice, a luk na tanke trakice.
2. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, tako da prekrije celo dno i dodati luk i krompir i sve dobro propržiti dok krompir ne porumeni i crni luk potamni.
3. U veću činiju razbijte jaja i izmiksajte ih za umućena jaja, dodajte krompir i luk (višak ulja procedite u šolju) i sve izmešajte.
4. Ponovo zagrejati tiganj i dodati ulje od prženja krompira, a kada se zagreje dodati smesu krompira, luka i jaja
5. Ostavite u tiganju na tihoj vatri, bez mešanja, da dno porumeni.
6. Poklopiti pleh tanjirom i okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru pa je vratite u tepsiju (da sklizne sa tanjira) da i drugu stranu porumeni.
7. Kada druga strana porumeni, tortilja je gotova.
8. Ponovo poklopiti pleh tanjirom i okrenuti tako da tortilja ostane na tanjiru kao torta.
9. Isecite ga na trouglove (kao kolač) ili kockice i poslužite toplo.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)