Testenina sa tunjevinom i limunom: Brzinski ručak kada vam se baš žuri!
Ukusno, hranljivo i brzo...
Konzervirana tunjevina je rezervisana za pripremu brzih i ukusnih jela. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna hrana će zablistati! Priprema je zaista jednostavna i traje samo 15 minuta. Po želji u recept možete dodati masline i čeri paradajz ili rukolu. Obavezno probajte!
Testenina sa tunjevinom i limunom
Sastojci: 300 g testenine
4 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za zalivanje
1 čen belog luka, sitno iseckan
250 g tunjevine iz konzerve u ekstra devičanskom maslinovom ulju, oceđene masline, rendana kora i sok od 1 limuna
so i biber
Postupak: Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte beli luk i dinstajte minut-dva. Dodajte oceđenu tunjevinu, a zatim i masline. Začinite solju i biberom po ukusu i umešajte limunov sok i koricu. Ocedite testeninu i dodajte je u sos od tunjevine. Sve dobro promešajte i odmah poslužite, pokapajte sa malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)