Testenina sa tunjevinom i limunom: Brzinski ručak kada vam se baš žuri!
Ukusno, hranljivo i brzo...
Konzervirana tunjevina je rezervisana za pripremu brzih i ukusnih jela. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna hrana će zablistati! Priprema je zaista jednostavna i traje samo 15 minuta. Po želji u recept možete dodati masline i čeri paradajz ili rukolu. Obavezno probajte!
Testenina sa tunjevinom i limunom
Sastojci: 300 g testenine
4 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za zalivanje
1 čen belog luka, sitno iseckan
250 g tunjevine iz konzerve u ekstra devičanskom maslinovom ulju, oceđene masline, rendana kora i sok od 1 limuna
so i biber
Postupak: Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte beli luk i dinstajte minut-dva. Dodajte oceđenu tunjevinu, a zatim i masline. Začinite solju i biberom po ukusu i umešajte limunov sok i koricu. Ocedite testeninu i dodajte je u sos od tunjevine. Sve dobro promešajte i odmah poslužite, pokapajte sa malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)