Savršen recept za kukuruzni hleb: Hrskav spolja, mekan iznutra

Slobodanka Ćorić

13:44

Bakina vanglica 0

Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine

kukuruzni hleb
Shutterstock

Domaći kukuruzni hleb sjajno ide uz gulaš i variva, a odličan je i za doručak, u kombinaciji sa različitim slanim i slatkim namazima, suhomesnatim delikatesima, sirom i mlečnim proizvodima.

Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine.

Domaći kukuruzni hleb pravi se veoma lako, a ako želite da eksperimentišete, savetujemo vam da u testo dodate prženi kukuruz ili druge semenke po želji.

Sastojci:

Kukuruzno brašno – 250 g
Glatko brašno – 250 g
Svež kvasac – pola kocke
Prašak za pecivo – pola kesice
Šećer – 1 kašičica
Mleko – 200 ml
Voda – 200 ml
So – 3 kašičice
Suncokretovo ulje – 1 kašika
Kukuruzni griz – 2 kašičice

Priprema: Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite sa strane da se aktivira. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja, pa zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke.

Komentari (0)

Loading