Savršen recept za kukuruzni hleb: Hrskav spolja, mekan iznutra
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine
Domaći kukuruzni hleb sjajno ide uz gulaš i variva, a odličan je i za doručak, u kombinaciji sa različitim slanim i slatkim namazima, suhomesnatim delikatesima, sirom i mlečnim proizvodima.
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine.
Domaći kukuruzni hleb pravi se veoma lako, a ako želite da eksperimentišete, savetujemo vam da u testo dodate prženi kukuruz ili druge semenke po želji.
Sastojci:
Kukuruzno brašno – 250 g
Glatko brašno – 250 g
Svež kvasac – pola kocke
Prašak za pecivo – pola kesice
Šećer – 1 kašičica
Mleko – 200 ml
Voda – 200 ml
So – 3 kašičice
Suncokretovo ulje – 1 kašika
Kukuruzni griz – 2 kašičice
Priprema: Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite sa strane da se aktivira. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja, pa zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke.
DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI Najukusnije slano pecivo koje vraća u detinjstvo!
Slani šapići su odlični kao doručak, večera, ali i kao grickalica kojom ćete poslužiti goste.
RECEPT ZA PIVSKI HLEB Bez kvasca i čekanja da naraste, a mekan kao pamuk!
Kada nemate hleb u kući, pivski hleb je savršeno rešenje. Brzo se pravi, mekan je, a ukus mu je fantastičan.
ŠPANSKA PITA Proveren recept za savršenu večeru ili doručak, a gotova očas posla!
Omiljena pita za koju se uvek traži dodatak
FANTASTIČAN RECEPT NAŠIH BAKA Brze piroške sa sirom, mekane i vazdušaste
Ne znate šta ćete za večeru ili doručak, a možda bi i nešto na brzaka grickali, evo brzih piroški za vas
NAJBOLJA PITA SA JUGA SRBIJE Probajte čuvenu vranjansku samsu
Ako do sada niste probali, obavezno je napravite, oduševićete se
Komentari (0)