Savršen recept za kukuruzni hleb: Hrskav spolja, mekan iznutra
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine
Domaći kukuruzni hleb sjajno ide uz gulaš i variva, a odličan je i za doručak, u kombinaciji sa različitim slanim i slatkim namazima, suhomesnatim delikatesima, sirom i mlečnim proizvodima.
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine.
Domaći kukuruzni hleb pravi se veoma lako, a ako želite da eksperimentišete, savetujemo vam da u testo dodate prženi kukuruz ili druge semenke po želji.
Sastojci:
Kukuruzno brašno – 250 g
Glatko brašno – 250 g
Svež kvasac – pola kocke
Prašak za pecivo – pola kesice
Šećer – 1 kašičica
Mleko – 200 ml
Voda – 200 ml
So – 3 kašičice
Suncokretovo ulje – 1 kašika
Kukuruzni griz – 2 kašičice
Priprema: Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite sa strane da se aktivira. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja, pa zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)