Savršen recept za kukuruzni hleb: Hrskav spolja, mekan iznutra
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine
Domaći kukuruzni hleb sjajno ide uz gulaš i variva, a odličan je i za doručak, u kombinaciji sa različitim slanim i slatkim namazima, suhomesnatim delikatesima, sirom i mlečnim proizvodima.
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine.
Domaći kukuruzni hleb pravi se veoma lako, a ako želite da eksperimentišete, savetujemo vam da u testo dodate prženi kukuruz ili druge semenke po želji.
Sastojci:
Kukuruzno brašno – 250 g
Glatko brašno – 250 g
Svež kvasac – pola kocke
Prašak za pecivo – pola kesice
Šećer – 1 kašičica
Mleko – 200 ml
Voda – 200 ml
So – 3 kašičice
Suncokretovo ulje – 1 kašika
Kukuruzni griz – 2 kašičice
Priprema: Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite sa strane da se aktivira. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja, pa zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)