Savršen recept za kukuruzni hleb: Hrskav spolja, mekan iznutra
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine
Domaći kukuruzni hleb sjajno ide uz gulaš i variva, a odličan je i za doručak, u kombinaciji sa različitim slanim i slatkim namazima, suhomesnatim delikatesima, sirom i mlečnim proizvodima.
Recept koji vam donosimo možete iskoristiti i za pripremu mini kukuruznih pogačica koje se peku u kalupima za mafine.
Domaći kukuruzni hleb pravi se veoma lako, a ako želite da eksperimentišete, savetujemo vam da u testo dodate prženi kukuruz ili druge semenke po želji.
Sastojci:
Kukuruzno brašno – 250 g
Glatko brašno – 250 g
Svež kvasac – pola kocke
Prašak za pecivo – pola kesice
Šećer – 1 kašičica
Mleko – 200 ml
Voda – 200 ml
So – 3 kašičice
Suncokretovo ulje – 1 kašika
Kukuruzni griz – 2 kašičice
Priprema: Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite sa strane da se aktivira. U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, pa dodajte so i prašak za pecivo. U mešavinu suvih sastojaka dodajte aktivirani kvasac, vodu i kašiku ulja, pa zamesite glatko testo koje se ne lepi za posudu i ruke.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)