KROFNE SA DŽEMOM Baka Smilja ih pravi godinama, svi ih obožavaju i traže recept!

Vesna Vukadinović

09:01

Bakina vanglica 0

Napravite domaće krofne sa džemom koje će oduševiti ukućane.

krofne
Shutterstock

Sastojci:

1 kg brašna

600 ml mleka

4 žumanca

1/2 margarina (125 g)

3 kašike šećera

1 kvasac

Džem za punjenje

Ulje za prženje

Priprema:

U mleko staviti šećer i smlačiti, dodati kvasac i ostaviti da nadođe. U posudu sipati mleko i nadošao kvasac, dodati istopljen margarin. Zatim dodati žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesiti varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvući u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa praviti čašom otiske i na svaki krug staviti po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopiti taj deo i čašom vaditi krofne. Pokriti ih krpom i ostaviti da rastu 30 minuta. Krofne pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na salvetu kako bi se upio višak masnoće.

 

Komentari (0)

Loading