Baka Savka je u uštipke dodavala TAJNI SASTOJAK zbog kojeg nisu bile masne već hrskave spolja a MEKE IZNUTRA
Klasičan recept za uštipke ima jedan bitan sastojak a to je rum. Kašičica alkoholnog pića će da spriječi prekomerno upijanje ulja. Tako ćete dobiti uštipke koje su savršeno hrskave spolja, meki iznutra, a nisu natopljeni uljem.
Brzi recept za bakine uštipke
Sastojci:
1/2 kg glatkog brašna
2 jaja
1 kašika ulja
1 kašika ruma
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
250-300 ml mlakog mleka
ulje
Priprema:
U malo mlakog mleka stavite suvi kvasac, malo šećera i malo brašna, sve izmešajte i ostavitieda naraste. U veću činiju stavite jaja, dodajte ulje, rum, ostatak šećera i vanilin šećer. Dodati nadošao kvasac i na kraju umešati brašno. Zamesiti srednje tvrdo testo s mlakim mlekom. Pustite da se testo diže, trebalo bi da se udvostruči. Kada naraste, od dve kašičice napravite mini-uštipke. Da bi smesa lakše skliznula sa kašičica, potopite ih u vrelo ulje. Pržite uštipke dok ne porumene, izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)