Baka Savka je u uštipke dodavala TAJNI SASTOJAK zbog kojeg nisu bile masne već hrskave spolja a MEKE IZNUTRA
Klasičan recept za uštipke ima jedan bitan sastojak a to je rum. Kašičica alkoholnog pića će da spriječi prekomerno upijanje ulja. Tako ćete dobiti uštipke koje su savršeno hrskave spolja, meki iznutra, a nisu natopljeni uljem.
Brzi recept za bakine uštipke
Sastojci:
1/2 kg glatkog brašna
2 jaja
1 kašika ulja
1 kašika ruma
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
250-300 ml mlakog mleka
ulje
Priprema:
U malo mlakog mleka stavite suvi kvasac, malo šećera i malo brašna, sve izmešajte i ostavitieda naraste. U veću činiju stavite jaja, dodajte ulje, rum, ostatak šećera i vanilin šećer. Dodati nadošao kvasac i na kraju umešati brašno. Zamesiti srednje tvrdo testo s mlakim mlekom. Pustite da se testo diže, trebalo bi da se udvostruči. Kada naraste, od dve kašičice napravite mini-uštipke. Da bi smesa lakše skliznula sa kašičica, potopite ih u vrelo ulje. Pržite uštipke dok ne porumene, izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće i pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)