Baka Savka je u uštipke dodavala TAJNI SASTOJAK zbog kojeg nisu bile masne već hrskave spolja a MEKE IZNUTRA

alo.rs/I. V.

11:35

Bakina vanglica 0

Klasičan recept za uštipke ima jedan bitan sastojak a to je rum. Kašičica alkoholnog pića će da spriječi prekomerno upijanje ulja. Tako ćete dobiti uštipke koje su savršeno hrskave spolja, meki iznutra, a nisu natopljeni uljem.

Baka Savka je u uštipke dodavala TAJNI SASTOJAK zbog kojeg nisu bile masne već hrskave spolja a MEKE IZNUTRA
Shutterstock

 

Brzi recept za bakine uštipke 

Sastojci:

1/2 kg glatkog brašna

2 jaja

1 kašika ulja

1 kašika ruma

1 kesica suvog kvasca

2 kašike šećera

1 vanilin šećer

250-300 ml mlakog mleka

ulje

Priprema:

U malo mlakog mleka stavite suvi kvasac, malo šećera i malo brašna, sve izmešajte i ostavitieda naraste. U veću činiju stavite jaja, dodajte ulje, rum, ostatak šećera i vanilin šećer. Dodati nadošao kvasac i na kraju umešati brašno. Zamesiti srednje tvrdo testo s mlakim mlekom. Pustite da se testo diže, trebalo bi da se udvostruči. Kada naraste, od dve kašičice napravite mini-uštipke. Da bi smesa lakše skliznula sa kašičica, potopite ih u vrelo ulje. Pržite uštipke dok ne porumene, izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće i pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading