IDEALNE ZA ROĐENDANE I DRUŽENJA Rol viršle koje svima uspevaju

Trpeza/ V.V.

19:30

Bakina vanglica 0

Fantastično mekano testo.

IDEALNE ZA ROĐENDANE I DRUŽENJA Rol viršle koje svima uspevaju
Shutterstock

Rol viršle

Sastojci:

500-600 g brašna

1 kašika šećera

1 kašičica soli

1 jaje

100 g otopljenog maslaca

300 ml mleka

1 kocka kvasca

Ostalo:

8 velikih viršli

Za premazivanje:

1 žumance

1 kašika mleka

Priprema:

U toplo mleko staviti jednu kašičicu šećera (uzeti od 1 kašike šećera), razmrviti kvasac i ostaviti da se aktivira. U činiju staviti 500 g brašna, so, šećer i promešati. Dodati jaje, otopljeni maslac i pripremljeni kvasac. Zamesiti uz dodavanje brašna meko testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se udvostruči. Podeliti ga na 16 jednakih delova. Od svakog dela oblikovati jufkicu. Pokriti ih providnom folijom i ostaviti pet minuta. Viršle preseći na pola da dobijete 16 komada. Uzeti prvu jufkicu i rukama izvaljati u duži valjkasti oblik, da odgovara dužini 4 polovine viršli. Podeliti na četiri dela i obmotati svaku polovinu viršle testom. Ponoviti postupak sa ostalim jufkicama i viršlama. Poređati u pleh preko pek papira. Pokriti krpom i ostaviti pola sata da narastu. Premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Komentari (0)

Loading