IDEALNE ZA ROĐENDANE I DRUŽENJA Rol viršle koje svima uspevaju
Fantastično mekano testo.
Rol viršle
Sastojci:
500-600 g brašna
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 jaje
100 g otopljenog maslaca
300 ml mleka
1 kocka kvasca
Ostalo:
8 velikih viršli
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
U toplo mleko staviti jednu kašičicu šećera (uzeti od 1 kašike šećera), razmrviti kvasac i ostaviti da se aktivira. U činiju staviti 500 g brašna, so, šećer i promešati. Dodati jaje, otopljeni maslac i pripremljeni kvasac. Zamesiti uz dodavanje brašna meko testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se udvostruči. Podeliti ga na 16 jednakih delova. Od svakog dela oblikovati jufkicu. Pokriti ih providnom folijom i ostaviti pet minuta. Viršle preseći na pola da dobijete 16 komada. Uzeti prvu jufkicu i rukama izvaljati u duži valjkasti oblik, da odgovara dužini 4 polovine viršli. Podeliti na četiri dela i obmotati svaku polovinu viršle testom. Ponoviti postupak sa ostalim jufkicama i viršlama. Poređati u pleh preko pek papira. Pokriti krpom i ostaviti pola sata da narastu. Premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)