IDEALNE ZA ROĐENDANE I DRUŽENJA Rol viršle koje svima uspevaju
Fantastično mekano testo.
Rol viršle
Sastojci:
500-600 g brašna
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 jaje
100 g otopljenog maslaca
300 ml mleka
1 kocka kvasca
Ostalo:
8 velikih viršli
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika mleka
Priprema:
U toplo mleko staviti jednu kašičicu šećera (uzeti od 1 kašike šećera), razmrviti kvasac i ostaviti da se aktivira. U činiju staviti 500 g brašna, so, šećer i promešati. Dodati jaje, otopljeni maslac i pripremljeni kvasac. Zamesiti uz dodavanje brašna meko testo koje se ne lepi za ruke. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se udvostruči. Podeliti ga na 16 jednakih delova. Od svakog dela oblikovati jufkicu. Pokriti ih providnom folijom i ostaviti pet minuta. Viršle preseći na pola da dobijete 16 komada. Uzeti prvu jufkicu i rukama izvaljati u duži valjkasti oblik, da odgovara dužini 4 polovine viršli. Podeliti na četiri dela i obmotati svaku polovinu viršle testom. Ponoviti postupak sa ostalim jufkicama i viršlama. Poređati u pleh preko pek papira. Pokriti krpom i ostaviti pola sata da narastu. Premazati mešavinom žumanceta i mleka i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)