Ne tražite dalje! Otkrivamo vam recept za najmekše testo za tradicionalne BUHTLE

alo.rs/I. V.

20:00

Bakina vanglica 0

Čak i ako niste majstor za dizano testo, garantujemo vam da možete napraviti odlične buhtle - uz malo pažnje. Puniti ih možete pekmezom, kremom, mlevenim orasima ili dinstanim jabukama s cimetom.

Ne tražite dalje! Otkrivamo vam recept za najmekše testo za tradicionalne BUHTLE
Shutterstock

 

Domaće buhtle

Sastojci:

500 g brašna

1 kesica suvog kvasca

1 jaje

220 ml mleka

30 ml soka od pomorandže

80 g putera

75 g šećera

10 g vanilin šećera

1/4 kašičice soli

Priprema:

U veću činiju sipajte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte suvi kvasac. Prelijte s malo toplog mleka, dobro promešajte da se ne naprave grudvice, pa dodajte ostale sastojke. Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešajte nastavkom za testo, pa kada počne da se odvaja od posude, nastavite da mesite rukama. Malo nauljite ruke, pa umesite u glatko testo. Prebacite u čistu nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Formirajte 12 jufki, punite ih filom po želji i poređajte u četvrtastu posudu obloženu pek-papirom. Pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, odmah ih premažite rastopljenim puterom i sačekajte da se malo ohlade. Pre serviranja pospite ih šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading