Ne tražite dalje! Otkrivamo vam recept za najmekše testo za tradicionalne BUHTLE
Čak i ako niste majstor za dizano testo, garantujemo vam da možete napraviti odlične buhtle - uz malo pažnje. Puniti ih možete pekmezom, kremom, mlevenim orasima ili dinstanim jabukama s cimetom.
Domaće buhtle
Sastojci:
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
220 ml mleka
30 ml soka od pomorandže
80 g putera
75 g šećera
10 g vanilin šećera
1/4 kašičice soli
Priprema:
U veću činiju sipajte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte suvi kvasac. Prelijte s malo toplog mleka, dobro promešajte da se ne naprave grudvice, pa dodajte ostale sastojke. Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešajte nastavkom za testo, pa kada počne da se odvaja od posude, nastavite da mesite rukama. Malo nauljite ruke, pa umesite u glatko testo. Prebacite u čistu nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Formirajte 12 jufki, punite ih filom po želji i poređajte u četvrtastu posudu obloženu pek-papirom. Pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, odmah ih premažite rastopljenim puterom i sačekajte da se malo ohlade. Pre serviranja pospite ih šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)