Ne tražite dalje! Otkrivamo vam recept za najmekše testo za tradicionalne BUHTLE
Čak i ako niste majstor za dizano testo, garantujemo vam da možete napraviti odlične buhtle - uz malo pažnje. Puniti ih možete pekmezom, kremom, mlevenim orasima ili dinstanim jabukama s cimetom.
Domaće buhtle
Sastojci:
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
220 ml mleka
30 ml soka od pomorandže
80 g putera
75 g šećera
10 g vanilin šećera
1/4 kašičice soli
Priprema:
U veću činiju sipajte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte suvi kvasac. Prelijte s malo toplog mleka, dobro promešajte da se ne naprave grudvice, pa dodajte ostale sastojke. Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešajte nastavkom za testo, pa kada počne da se odvaja od posude, nastavite da mesite rukama. Malo nauljite ruke, pa umesite u glatko testo. Prebacite u čistu nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Formirajte 12 jufki, punite ih filom po želji i poređajte u četvrtastu posudu obloženu pek-papirom. Pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, odmah ih premažite rastopljenim puterom i sačekajte da se malo ohlade. Pre serviranja pospite ih šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)