Ne tražite dalje! Otkrivamo vam recept za najmekše testo za tradicionalne BUHTLE
Čak i ako niste majstor za dizano testo, garantujemo vam da možete napraviti odlične buhtle - uz malo pažnje. Puniti ih možete pekmezom, kremom, mlevenim orasima ili dinstanim jabukama s cimetom.
Domaće buhtle
Sastojci:
500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
220 ml mleka
30 ml soka od pomorandže
80 g putera
75 g šećera
10 g vanilin šećera
1/4 kašičice soli
Priprema:
U veću činiju sipajte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte suvi kvasac. Prelijte s malo toplog mleka, dobro promešajte da se ne naprave grudvice, pa dodajte ostale sastojke. Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešajte nastavkom za testo, pa kada počne da se odvaja od posude, nastavite da mesite rukama. Malo nauljite ruke, pa umesite u glatko testo. Prebacite u čistu nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Formirajte 12 jufki, punite ih filom po želji i poređajte u četvrtastu posudu obloženu pek-papirom. Pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada ih izvadite iz rerne, odmah ih premažite rastopljenim puterom i sačekajte da se malo ohlade. Pre serviranja pospite ih šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)