SLAST SE PRETVARA SE U KRV Starinska popara, sa kajmakom i sirom, topli ukus detinjstva
Recept za bakinu poparu

Sastojci
Možda vas zanima:

JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.

IDEALAN DORUČAK OD SVEGA NEKOLIKO SASTOJAKA Pica torta od tortilja, sa filom od ajvara, šunke i sira
Jedan dobar, zimski kaloričan doručak možete napraviti uz pomoć svega nekoliko sastojaka

ZAPRŠKA NIJE ISTA ZA SVA JELA Evo u čemu je caka
Zaprška se ne priprema isto za svako jelo! Pogledajte u čemu je caka! Iako se danas zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću meru, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih

ZIMSKO HIT JELO Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama, uživajte onako domaćinski
Nema ničega lepše od porodice na okupu dok se na stolu puši lonac pun kuvanog kiselog kupusa, a napolju hladni vetar udara u prozorsko staklo
- 400 gr starog belog hleba
- 400 ml vode
- 400 ml mleka
- 150 gr kajmaka
- 250 gr starog sira
- so, ukoliko ima potrebe
Priprema
Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.
Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.
Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.
Prijatno!

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)