SLAST SE PRETVARA SE U KRV Starinska popara, sa kajmakom i sirom, topli ukus detinjstva

trpeza.rs

17:06

Bakina vanglica 0

Recept za bakinu poparu

SIR
Shutterstock

Sastojci

  • 400 gr starog belog hleba
  • 400 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 150 gr kajmaka
  • 250 gr starog sira
  • so, ukoliko ima potrebe

Priprema

Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.

Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.

Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.

Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading