SLAST SE PRETVARA SE U KRV Starinska popara, sa kajmakom i sirom, topli ukus detinjstva
Recept za bakinu poparu
Sastojci
- 400 gr starog belog hleba
- 400 ml vode
- 400 ml mleka
- 150 gr kajmaka
- 250 gr starog sira
- so, ukoliko ima potrebe
Priprema
Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.
Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.
Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.
Prijatno!
Možda vas zanima:
JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
IDEALAN DORUČAK OD SVEGA NEKOLIKO SASTOJAKA Pica torta od tortilja, sa filom od ajvara, šunke i sira
Jedan dobar, zimski kaloričan doručak možete napraviti uz pomoć svega nekoliko sastojaka
ZAPRŠKA NIJE ISTA ZA SVA JELA Evo u čemu je caka
Zaprška se ne priprema isto za svako jelo! Pogledajte u čemu je caka! Iako se danas zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću meru, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih
ZIMSKO HIT JELO Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama, uživajte onako domaćinski
Nema ničega lepše od porodice na okupu dok se na stolu puši lonac pun kuvanog kiselog kupusa, a napolju hladni vetar udara u prozorsko staklo
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)