ZOVU GA SIROMAŠNOM HRANOM Pastici može svako da napravi, a mnogo je ukusno jelo
Prosto i jednostavno je da se napravi.
Pastici
Sastojci:
lisnato testo
400 g sira rikote
so, biber
3 jaja (po želji)
Priprema:
Izmešajte rikotu sa solju i biberom, a po želji i umućenim jajima (dodatak jaja čini da testo bude suvlje). Oštrim nožem odsecite komadić testa manje veličine, pa ga istanjite prstima u tanki disk. Stavite kašiku mešavine rikote u sredinu, zatvorite testo i pritisnite rubove prstima. Poređajte na papir za pečenje lagano namazan uljem i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne postane zlatnožuto.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
PRAZAN POSNI BUREK Sočan i slasan, a pravi se brzo i lako, prste da poližete
Ako volite klasičan burek, ovaj ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Hrskavih kora i sočnog nadeva, ukućani će stajati u redu za još
Koju god da odaberete nećete da pogrešite.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, recept je proveren a ukus savršen
Sočno jelo nestaće sa stola odmah.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Klasik bez premca za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete obožavati.
Komentari (0)