JELO NA KAŠIKU KOJE SVAKOJ DOMAĆICI USPEVA Deca će ga zavoleti i stalno ćete ga praviti
Zdravo i neodoljivo jelo.
Varivo od pečenog mesa
Sastojci:
1-2 kašike maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike koncentrata paradajza
2 veća krompira
430 ml umaka od paradajza
430 ml povrtnog temeljca
so i biber
450 g naseckanog pečenog mesa bez korice
Priprema:
Na maslinovom ulju prepržite sitno seckan crni i beli luk dok ne postane zlatne boje. Nakon toga, dodajte koncentrat od paradajza, te sve dobro pomešajte. Potom dodajte umak od paradajza s komadima, temeljac, 220 ml vode, so i biber, te po želji dodajte malo ruzmarina. Kada supa provri, smanjite vatru i sve kuvajte pet minuta ili više ako paradajz nije dovoljno mekan. Dodajte meso i ostavite da se sve dobro ponovo zagreje. Poslužite s prepečenim starim hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAMAZ KOJI ĆE VAS PRODRMATI UJUTRU Domaća pašteta od PEČENE piletine je najukusniji doručak
Svi ukućani će je obožavati!
TAKO MALE I TAKO PRAKTIČNE Kuglice od pirinča idealne za svaku gozbu
Pojedu se u jednom zalogaju.
POSLASTICA OD ČOKOLADE I RIŽE Brzo se pravi, a još brže se smaže
Neodoljiva kombinacija!
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)