IDEALAN DORUČAK OD SVEGA NEKOLIKO SASTOJAKA Pica torta od tortilja, sa filom od ajvara, šunke i sira
Jedan dobar, zimski kaloričan doručak možete napraviti uz pomoć svega nekoliko sastojaka
Sastojci:
- 9 komada gotove tortilje iz pakovanja
- 250 grama domaćeg ajvara
- 250 grama pica šunke
- 250 grama sira kačkavalja
- 250 grama sitnog sira
- origano
Način pripreme:
U posudu (pleh) koja odgovara veličini tortilje staviti najpre jednu tortilju, premazati je ajvarom, po njoj staviti pica šunku i to sve posuti sitnim sirom.
Sledeću tortilju staviti preko, pa je takođe premazati ajvarom, a onda i nekoliko šnita sira kačkavalja. Preklopiti i nju novom tortiljom, na koju onda staviti sastojke po sopstvenom izboru i tako sve redom dok se ne iskoriste svi sastojci do poslednje tortilje, koju takođe treba premazati ajvarom, narendati kačkavalja po preko, pa posuti origanom.
Možda vas zanima:
ZAPRŠKA NIJE ISTA ZA SVA JELA Evo u čemu je caka
Zaprška se ne priprema isto za svako jelo! Pogledajte u čemu je caka! Iako se danas zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću meru, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih
Zdrave pohovane tikvice koje ćete obožavati: Ručak gotov za samo deset minuta!
Ove pohovane tikvice se maltene pripremaju bez ulja.
KOSOVSKI KROMPIRAŠ JE SAVRŠEN Obrok koji će svi zavoleti, a tako se lako sprema
Nema tu mnogo filozofije oko pripreme.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)