Fino sočno meso preliveno sosom od rena, to je sve što vam treba
Kad želite fino i sočno meso, uvek ga stavite da se kuva u vruću vodu. Ona zatvara pore u mesu i meso ostaje sočno sa sačuvanim svim hranjivim sastojcima.
Kuvana govedina u sosu od rena
Sastojci:
500 ml vode
1 povrtna kocka
600 g govedine za supu
Sos od rena:
150 g rena
300 ml goveđe supe
200 g jabuke
so
50 ml jabukovog sirćeta
1 kašičica šećera
Priprema:
U vruću vodu stavite povrtnu kocku, govedinu i pustite da provrije. Potom smanjite vatru i kuvajte tako dugo dok meso ne postane mekano. Ren oljušite, narendajte i zalijte pripremljenom supom u kojoj se kuvala govedina. Dodajte nerandane jabuke, so, sirće i šećer te kratko prokuvajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)