Fino sočno meso preliveno sosom od rena, to je sve što vam treba

alo.rs/I. V.

14:30

Bakina vanglica 0

Kad želite fino i sočno meso, uvek ga stavite da se kuva u vruću vodu. Ona zatvara pore u mesu i meso ostaje sočno sa sačuvanim svim hranjivim sastojcima.

Fino sočno meso preliveno sosom od rena, to je sve što vam treba
Shutterstock

 

Kuvana govedina u sosu od rena

Sastojci:

500 ml vode

1 povrtna kocka

600 g govedine za supu

Sos od rena:

150 g rena

300 ml goveđe supe

200 g jabuke

so

50 ml jabukovog sirćeta 

1 kašičica šećera

Priprema:

U vruću vodu stavite povrtnu kocku, govedinu i pustite da provrije. Potom smanjite vatru i kuvajte tako dugo dok meso ne postane mekano. Ren oljušite, narendajte i zalijte pripremljenom supom u kojoj se kuvala govedina. Dodajte nerandane jabuke, so, sirće i šećer te kratko prokuvajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading