Fino sočno meso preliveno sosom od rena, to je sve što vam treba
Kad želite fino i sočno meso, uvek ga stavite da se kuva u vruću vodu. Ona zatvara pore u mesu i meso ostaje sočno sa sačuvanim svim hranjivim sastojcima.
Kuvana govedina u sosu od rena
Sastojci:
500 ml vode
1 povrtna kocka
600 g govedine za supu
Sos od rena:
150 g rena
300 ml goveđe supe
200 g jabuke
so
50 ml jabukovog sirćeta
1 kašičica šećera
Priprema:
U vruću vodu stavite povrtnu kocku, govedinu i pustite da provrije. Potom smanjite vatru i kuvajte tako dugo dok meso ne postane mekano. Ren oljušite, narendajte i zalijte pripremljenom supom u kojoj se kuvala govedina. Dodajte nerandane jabuke, so, sirće i šećer te kratko prokuvajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)