Omiljen RECEPT ZA PRŽENICE, ovog puta obogaćen punjenjem od kačkavalja i šunke za perfektan početak dana
Jednostavan recept koji će da vas poput vremepolova vrati u detinjstvo ali i obezbedi snagu za rad tokom celog dana - prženice punjene kačkavaljem i šunkom.
Punjene prženice
Sastojci:
1 vekna starog hleba
2 jaja
100 g šunke
100 g kačkavalja
začini po želji
ulje
so, biber
Priprema:
Hleb isecite na kriške i izvadite mu sredinu. U činiji umutite jaja i dodajte začine. Ubacite rendane kačkavalj i šunku i dobro promešajte. U tiganju na puteru ili ulju ređajte šuplje kriške hleba - bitno je da bude pun neprekinut krug. U šuplji deo ubacite smesu kačkavalja, šunke i jaja i poklopite. Pecite dok se ne zarumeni pa okrenite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO UŽIVANJE Sendvič prženice, savršen doručak gotov očas posla
Sendvič prženice se jednostavno prave, samo poređate sastojke, umočite u jaja, ispržite i uživate u ukusnom obroku
SAMO ZA PRAVE GURMANE Kada probate ove sočne, punjene PRŽENICE nećete moći da prestanete da ih jedete
Punjene prženice su toliko ukusne, a spremaju se očas posla
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)