POSNA LENJA PITA PO BAKINOM RECEPTU Starinski kolač s jabukama i orasima vraća u stara dobra vremena
Ništa nije lepše od mirisa kolača sa jabukama koji se širi kućom.
Sastojci za kore:
650 g mekog brašna
250 g margarina
10 kašika šećera
200 ml vode
2 kašike meda
1 prašak za pecivo
Fil:
1 kg jabuka
300 g oraha
10 kašika šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Jabuke očistite, izrendajte na krupno, dodajte šećer i kuvajte desetak minuta, odnosno dok ne ispari sok. Dodajte cimet i sklonite sa šporeta. Umešajte mlevene ili seckane orahe. Omekšao margarin umutite penasto sa šećerom, dodajte med i sjedinite mikserom. Dodajte 300 g brašna i prašak za pecivo i umutite mikserom. Dodajte 300 g brašna i sjedinite. Na kraju dodajte i preostalih 50 g brašna, jer testo treba da bude malo tvrđe i lepljivo. Umotajte ga u foliju i stavite u frižider jedan sat. Zatim ga podelite na dva dela. Razvucite jedan deo oklagijom u oblik pravougaonika debljine 0,5 cm i stavite u podmazan pleh. Sipajte fil i ravnomerno ga rasporedite. Drugu koru stavite preko fila. Izbockajte odozgo viljuškom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu, isecite na kocke i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
BRZI STARINSKI SLATKIŠ Bundevara po bakinom receptu vraća u detinjstvo
Ovom pitom možete da se zasladite i ako postite.
SLATKI ZALOGAJI ZA 15 MINUTA Posne bombice od banane i kokosa će vas oduševiti
Bez kuvanja, pečenja, samo sjedinite sastojke i slatkiš je gotov.
SLATKI SIROMAŠCI Starinske posne kiflice, gotove za 20 minuta!
Ove kiflice se prave od jednostavnih sastojaka koje imate u kući, ali imaju odličan ukus.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)