POSNA LENJA PITA PO BAKINOM RECEPTU Starinski kolač s jabukama i orasima vraća u stara dobra vremena
Ništa nije lepše od mirisa kolača sa jabukama koji se širi kućom.
Sastojci za kore:
650 g mekog brašna
250 g margarina
10 kašika šećera
200 ml vode
2 kašike meda
1 prašak za pecivo
Fil:
1 kg jabuka
300 g oraha
10 kašika šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Jabuke očistite, izrendajte na krupno, dodajte šećer i kuvajte desetak minuta, odnosno dok ne ispari sok. Dodajte cimet i sklonite sa šporeta. Umešajte mlevene ili seckane orahe. Omekšao margarin umutite penasto sa šećerom, dodajte med i sjedinite mikserom. Dodajte 300 g brašna i prašak za pecivo i umutite mikserom. Dodajte 300 g brašna i sjedinite. Na kraju dodajte i preostalih 50 g brašna, jer testo treba da bude malo tvrđe i lepljivo. Umotajte ga u foliju i stavite u frižider jedan sat. Zatim ga podelite na dva dela. Razvucite jedan deo oklagijom u oblik pravougaonika debljine 0,5 cm i stavite u podmazan pleh. Sipajte fil i ravnomerno ga rasporedite. Drugu koru stavite preko fila. Izbockajte odozgo viljuškom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu, isecite na kocke i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.
BRZI STARINSKI SLATKIŠ Bundevara po bakinom receptu vraća u detinjstvo
Ovom pitom možete da se zasladite i ako postite.
SLATKI ZALOGAJI ZA 15 MINUTA Posne bombice od banane i kokosa će vas oduševiti
Bez kuvanja, pečenja, samo sjedinite sastojke i slatkiš je gotov.
SLATKI SIROMAŠCI Starinske posne kiflice, gotove za 20 minuta!
Ove kiflice se prave od jednostavnih sastojaka koje imate u kući, ali imaju odličan ukus.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)