Isprobajte tradicionalni recept za FLEKICE S KUPUSOM koje su naše bake spremale bar jednom nedeljno
Jednostavno, brzo i pristupačno za svaki džep, flekice s kupusom su jelo u kojem gotovo svako uživa. Odlično je samo po sebi, ali i kao prilog uz meso.

Flekice s kupusom
Sastojci:
300 g brašna
1 jaje
1 prstohvat soli
voda
1 veća glavica kupusa
1 veći luk
2-3 kašike masti
so, biber
Priprema:
Brašno malo posolite, promešajte, pa dodajte jaje i malo vode. Zamesiti testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji sat-dva. Testo tanko razvaljati i iseći na manje kvadrate. Prokuvajte ih kratko u slanoj vodi i ocedite. Na masti propržiti seckani crni luk da malo požuti. Umešajte naribano ili na kockice isečen kups. Posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte na laganoj vatri uz dolivanje vode po potrebi. Posle 20 do 30 minuta probajte da li je kuvano; ako ne, ostavite da se krčka dok ne omekša. U testeninu dodati kuvani kupus, sve izmešati i po želji dodati još bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)