Isprobajte tradicionalni recept za FLEKICE S KUPUSOM koje su naše bake spremale bar jednom nedeljno
Jednostavno, brzo i pristupačno za svaki džep, flekice s kupusom su jelo u kojem gotovo svako uživa. Odlično je samo po sebi, ali i kao prilog uz meso.
Flekice s kupusom
Sastojci:
300 g brašna
1 jaje
1 prstohvat soli
voda
1 veća glavica kupusa
1 veći luk
2-3 kašike masti
so, biber
Priprema:
Brašno malo posolite, promešajte, pa dodajte jaje i malo vode. Zamesiti testo. Pokrijte ga i ostavite da odstoji sat-dva. Testo tanko razvaljati i iseći na manje kvadrate. Prokuvajte ih kratko u slanoj vodi i ocedite. Na masti propržiti seckani crni luk da malo požuti. Umešajte naribano ili na kockice isečen kups. Posolite i pobiberite po ukusu i dinstajte na laganoj vatri uz dolivanje vode po potrebi. Posle 20 do 30 minuta probajte da li je kuvano; ako ne, ostavite da se krčka dok ne omekša. U testeninu dodati kuvani kupus, sve izmešati i po želji dodati još bibera.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)