BAKINE LEDENE KIFLICE Posne, punjene džemom, pola pleha nestane za tren!
Kiflice se zovu "ledene" jer su bez kvasca i treba preko noći da odstoje u frižideru.

Sastojci:
700 g brašna
500 g margarina
120 ml vode
1 kašika sirćeta
džem po želji
Priprema: Zamesiti brašno sa margarinom, vodom i sirćetom, da se dobije glatko testo. Potom ga umotati u plastičnu kesu i ostaviti preko noći u frižideru. Odležalo testo podeliti na dva dela, rastanjiti u krug, pa iseći na trouglove. Filovati džemom i formirati kiflice. Svaku kiflicu uvaljati u kristal šećer, pa ređati na pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Posuti po želji šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)