BAKINE LEDENE KIFLICE Posne, punjene džemom, pola pleha nestane za tren!
Kiflice se zovu "ledene" jer su bez kvasca i treba preko noći da odstoje u frižideru.
Sastojci:
700 g brašna
500 g margarina
120 ml vode
1 kašika sirćeta
džem po želji
Priprema: Zamesiti brašno sa margarinom, vodom i sirćetom, da se dobije glatko testo. Potom ga umotati u plastičnu kesu i ostaviti preko noći u frižideru. Odležalo testo podeliti na dva dela, rastanjiti u krug, pa iseći na trouglove. Filovati džemom i formirati kiflice. Svaku kiflicu uvaljati u kristal šećer, pa ređati na pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Posuti po želji šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)