BAKINE LEDENE KIFLICE Posne, punjene džemom, pola pleha nestane za tren!
Kiflice se zovu "ledene" jer su bez kvasca i treba preko noći da odstoje u frižideru.
Sastojci:
700 g brašna
500 g margarina
120 ml vode
1 kašika sirćeta
džem po želji
Priprema: Zamesiti brašno sa margarinom, vodom i sirćetom, da se dobije glatko testo. Potom ga umotati u plastičnu kesu i ostaviti preko noći u frižideru. Odležalo testo podeliti na dva dela, rastanjiti u krug, pa iseći na trouglove. Filovati džemom i formirati kiflice. Svaku kiflicu uvaljati u kristal šećer, pa ređati na pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Posuti po želji šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)