BAKINE LEDENE KIFLICE Posne, punjene džemom, pola pleha nestane za tren!

Trpeza/ V.V.

14:05

Bakina vanglica 0

Kiflice se zovu "ledene" jer su bez kvasca i treba preko noći da odstoje u frižideru.

BAKINE LEDENE KIFLICE Posne, punjene džemom, pola pleha nestane za tren!
Shutterstock

Sastojci:

700 g brašna
500 g margarina
120 ml vode
1 kašika sirćeta
džem po želji

Priprema: Zamesiti brašno sa margarinom, vodom i sirćetom, da se dobije glatko testo. Potom ga umotati u plastičnu kesu i ostaviti preko noći u frižideru. Odležalo testo podeliti na dva dela, rastanjiti u krug, pa iseći na trouglove. Filovati džemom i formirati kiflice. Svaku kiflicu uvaljati u kristal šećer, pa ređati na pleh i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Posuti po želji šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading