BRZE KIFLICE BEZ KVASCA I JAJA Tako su vazdušaste i slatke da nećete moći da pojedete samo dve!
Poslužite ih uz šolju toplog mleka ili čaja.
Sastojci:
500 g glatkog brašna
200 g masti
150 ml mleka
100 ml jogurta
2 praška za pecivo
Džem po želji
Priprema:
Brašno pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo. Mesite oko 10 minuta. Napravite dve lopte i svaku rastanjite oklagijom na debljinu od 1 cm. Isecite na trouglove, stavite na duži deo kašičicu džema i urolajte. Kiflice ređajte u pleh, premažite istopljenom mašću i pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO IZ BAKINE SVESKE Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao pamuk!
Savršene kiflice koje možete praviti i sa kremom.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
SLATKE ŠARENE KIFLICE Najsočnije i najslađe, lepo izgledaju, brzo se prave i malo koštaju
Kada nemate ideju koji slatkiš da napravite, probajte ove kiflice.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)