RECEPT ZA MLADENČIĆE Ovako su naše bake pravile kolačiće za brak slađi od meda
Treba napomenuti da se Mladenčići uvek spremaju posni, jer padaju u vreme Velikog Vaskršnjeg posta
Sastojci:
- 600 g mekog brašna
- 300 ml vode
- 45 g svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- med za premazivanje
Priprema:
U mlaku vodu stavite šećer, izmrvite kvasac i ostavite da kvasac nadođe. U odgovarajuću posudu sipati ulje, dodajte nadošli kvasac, so i lagano dodajući brašno zamesite glatko testo. Posudu sa testom pokritje čistom krpom i ostavitte na toplom mestu 30 minuta da testo nadođe.
Na pobrašnjenu radnu površinu izručite nadošlo testo, pa oklagijom razvute na 1 cm debljine, a zatim čašom ili nekom okruglom modlom vaditte krugove. Veoma je važno da vam ne ostane testa, već da se svo testo potroši za 40 kolačića. Kolačiće slažite pleh obložen papirom za pečenje.
Pokrijte krpom i ostavite još 30 minuta da kolačići nadođu. Pre pečenja kolačiće na par mesta ubodite po mogućstvu grančicom bosiljka. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta. Pečene mladenčiće dok su još vrući premažite medom i ostavite da se prohlade pre služenja.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)