RECEPT ZA MLADENČIĆE Ovako su naše bake pravile kolačiće za brak slađi od meda
Treba napomenuti da se Mladenčići uvek spremaju posni, jer padaju u vreme Velikog Vaskršnjeg posta
Sastojci:
- 600 g mekog brašna
- 300 ml vode
- 45 g svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike ulja
- med za premazivanje
Priprema:
U mlaku vodu stavite šećer, izmrvite kvasac i ostavite da kvasac nadođe. U odgovarajuću posudu sipati ulje, dodajte nadošli kvasac, so i lagano dodajući brašno zamesite glatko testo. Posudu sa testom pokritje čistom krpom i ostavitte na toplom mestu 30 minuta da testo nadođe.
Na pobrašnjenu radnu površinu izručite nadošlo testo, pa oklagijom razvute na 1 cm debljine, a zatim čašom ili nekom okruglom modlom vaditte krugove. Veoma je važno da vam ne ostane testa, već da se svo testo potroši za 40 kolačića. Kolačiće slažite pleh obložen papirom za pečenje.
Pokrijte krpom i ostavite još 30 minuta da kolačići nadođu. Pre pečenja kolačiće na par mesta ubodite po mogućstvu grančicom bosiljka. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta. Pečene mladenčiće dok su još vrući premažite medom i ostavite da se prohlade pre služenja.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)