BRZINSKI RUČAK ZA CELU PORODICU Piletina sa tikvicama i pečurkama je izdašno jelo
Dopašće se svima.
Piletina s tikvicom i pečurkama
Sastojci:
1 pileća prsa
1 manja tikvica
1 kisela pavlaka
2 kašike susama
1 manja glavica crnog luka
so
začini po želji
Priprema:
Pileća prsa isecite na kockice, pa ih posolite i začinite po želji. U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso. Smanjite vatru na srednju i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ste iseckali na kockice. Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso. U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa sipajte u tiganj. Krčkajte jelo još sedam-osam minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
UKUSNIJA NEGO U BRZOJ HRANI Hrskava piletina u neviđenom POHU idealna za zauzete domaćice jer se brzo sprema
Klasika nikad ne izlazi iz mode.
TANJIR KOJI DUŠU GREJE Neodoljivo ukusna čorba sa PEČURKAMA obeležje je Kanade
Nećete moći da joj odolite.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)