UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven

Alo.rs

13:00

Sezonski recepti 0

Možete eksperimentisati sa sastojcima.

UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Shutterstock

Rižoto sa pečurkama i pršutom

Sastojci:

1 crni luk

1 stabljika celera

1 čen belog luka

maslinovo ulje

1 dl suvog belog vina

300 g pirinča

500 ml bujona od povrća

500 g šampinjona

150 g pršute

bosiljak

majčina dušica

peršun

20 g maslaca

1 šaka parmezana

Priprema:

Luk i celer isecite na sitne komadiće i propržite ih na maslinovom ulju s malo soli. Kada luk postane proziran, dodajte pirinač i lagano ga tostirajte dok ne postane proziran ili dok ne počne da pucketa. Nalijte vinom i pustite da alkohol i tečnost ispare. Bujon pripremite prethodno, kako bi bio topao. Dodajte ga postepeno, malo-pomalo, u pirinač kako bi postao kremast. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno naseckanu pršutu da postane hrskava. Izvadite je na tanjir. Na tu masnoću stavite beli luk i naseckane šampinjone. Neka tiganj bude dovoljno veliki kako bi šampinjoni imali mesta i da ne bi pustili vodu. Dodajte majčinu dušicu, bosiljak i peršun. Ne zaboravite na pirinač! Kada je u potpunosti kuvan, pridružite mu pršutu i šampinjone sa začinima. Ugasite vatru. Umešajte maslac i parmezan.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading