UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
Rižoto sa pečurkama i pršutom
Sastojci:
1 crni luk
1 stabljika celera
1 čen belog luka
maslinovo ulje
1 dl suvog belog vina
300 g pirinča
500 ml bujona od povrća
500 g šampinjona
150 g pršute
bosiljak
majčina dušica
peršun
20 g maslaca
1 šaka parmezana
Priprema:
Luk i celer isecite na sitne komadiće i propržite ih na maslinovom ulju s malo soli. Kada luk postane proziran, dodajte pirinač i lagano ga tostirajte dok ne postane proziran ili dok ne počne da pucketa. Nalijte vinom i pustite da alkohol i tečnost ispare. Bujon pripremite prethodno, kako bi bio topao. Dodajte ga postepeno, malo-pomalo, u pirinač kako bi postao kremast. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno naseckanu pršutu da postane hrskava. Izvadite je na tanjir. Na tu masnoću stavite beli luk i naseckane šampinjone. Neka tiganj bude dovoljno veliki kako bi šampinjoni imali mesta i da ne bi pustili vodu. Dodajte majčinu dušicu, bosiljak i peršun. Ne zaboravite na pirinač! Kada je u potpunosti kuvan, pridružite mu pršutu i šampinjone sa začinima. Ugasite vatru. Umešajte maslac i parmezan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)