UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
Rižoto sa pečurkama i pršutom
Možda vas zanima:
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.

ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
Sastojci:
1 crni luk
1 stabljika celera
1 čen belog luka
maslinovo ulje
1 dl suvog belog vina
300 g pirinča
500 ml bujona od povrća
500 g šampinjona
150 g pršute
bosiljak
majčina dušica
peršun
20 g maslaca
1 šaka parmezana
Priprema:
Luk i celer isecite na sitne komadiće i propržite ih na maslinovom ulju s malo soli. Kada luk postane proziran, dodajte pirinač i lagano ga tostirajte dok ne postane proziran ili dok ne počne da pucketa. Nalijte vinom i pustite da alkohol i tečnost ispare. Bujon pripremite prethodno, kako bi bio topao. Dodajte ga postepeno, malo-pomalo, u pirinač kako bi postao kremast. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite sitno naseckanu pršutu da postane hrskava. Izvadite je na tanjir. Na tu masnoću stavite beli luk i naseckane šampinjone. Neka tiganj bude dovoljno veliki kako bi šampinjoni imali mesta i da ne bi pustili vodu. Dodajte majčinu dušicu, bosiljak i peršun. Ne zaboravite na pirinač! Kada je u potpunosti kuvan, pridružite mu pršutu i šampinjone sa začinima. Ugasite vatru. Umešajte maslac i parmezan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)