DA LI STE PROBALI OVO SAVRŠENSTVO Grčki specijalitet, jedinstvena pita sa sirom, preukusna i hrskava
Tiropita je tradicionalno grčko jelo koje se radi se od tankih kora za pite, a puni se nadjevom od više vrsta sira
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 gr. brašno
- 400 gr. feta sir
- 200 gr. edamer ili drugi tvrdi sir, po želji
- 1 šolja pavlake
- 1 dcl. ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U činiji lagano umutite jaja, tako da budu kao pržena. Dodati fetu izmrvljenu viljuškom, edamame narendan na krupno rende, pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo i izmešati. Tiganj prečnika 30 cm. lagano nauljite dno i stranice i sipajte smesu. Peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Pečena te pita da je dva prsta debela.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)