DA LI STE PROBALI OVO SAVRŠENSTVO Grčki specijalitet, jedinstvena pita sa sirom, preukusna i hrskava
Tiropita je tradicionalno grčko jelo koje se radi se od tankih kora za pite, a puni se nadjevom od više vrsta sira
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 gr. brašno
- 400 gr. feta sir
- 200 gr. edamer ili drugi tvrdi sir, po želji
- 1 šolja pavlake
- 1 dcl. ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
U činiji lagano umutite jaja, tako da budu kao pržena. Dodati fetu izmrvljenu viljuškom, edamame narendan na krupno rende, pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo i izmešati. Tiganj prečnika 30 cm. lagano nauljite dno i stranice i sipajte smesu. Peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Pečena te pita da je dva prsta debela.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)