Ova pita od gotovih korasa sirom i tikvicama je jeftina, brza i neodoljiva
Kada ste gladni, a nemate vremena da puno budete u kuhinji, spremite na brzinu ovu odličnu pitu sa tikvicama i sirom od gotovih kora.
Slana pita s tikvicama i sirom
Sastojci:
10 kora za pitu
3 tikvice
300 g svežeg kravljeg sira
2 jaja
2 dl pavlake
ulje
so, biber
Pripema:
Tikvice operite i narendajte na krupno rende, pa ostavite malo da se ocede. Jaja umutite s pavlakom, dodajte sir, zposolote i pobiberite po ukusu, pa dodajte oceđene tikvice. Na dobro podmazan pleh stavite koru, malo pokapajte uljem i stavite drugu koru. Ostalih 8 kora izgužvajte i svaku umočite u smesu od tikvica i sira, pa ih poređajte u pleh. Po vrhu ravnomerno rasporedite ostatak mešavine. Pecite 30-40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MOŽE KAO RUČAK A MOŽE I KAO VEČERA Hrskava lisnata pita s pečurkama i krompirom
Hrskavo lisnato testo, krompir i pečurke su perfektna kombinacija kada je u pitanju brzinski ručak. Umesto lisnatog testa možete da koristite i testo za pitu, samo ga namažite puterom.
HIT BRZA PITA BEZ BRAŠNA Idealna za doručak ili večeru
Većina domaćica zna bar jedan recept po kojem će na brzinu umutiti neku verziju pite, ali ovaj recept je malo drugačiji prije svega zato što ne sadrži brašno.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)