BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula

Alo.rs

09:30

Bakina vanglica 0

Ukus je neprikosnoven!

BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula
unsplash.com

Sarma od smuđa

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

4 kašike pirinča

500 g smuđa

5 glavica crnog luka

1 kašičica mlevene paprika

100 g šargarepe

2 krompira

1 kašika brašna

2 lovorova lista

5 čena belog luka

so, biber

Priprema:

Smuđ očistite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom i začinima, pa ostavite da provri. Nakon toga, izvadite kosti, pa ih sameljite. Sačuvajte vodu u kojoj ste prokuvali ribu. Propržite crni luk s kašičicom mlevene paprike i samlevenim smuđem. Sve to promešajte, sklonite sa šporeta, pa pridodajte toj masi pirinač, rendanu šargarepu i krompir, kao i začine. Ostavite da se smesa malo prohladi, pa po kašiku smese, stavljajte na list kupusa i zavijajte sarme. Složite ih u podmazanu šerpu, te prelijte vodom u kojoj se
smuđ kuvao. Prekrijte sarme listovima kupusa, iseckajte beli luk, pa pospite preko i dodajte lovorov list.
Kuvajte na tihoj vatri najmanje 2 sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading