BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula
Ukus je neprikosnoven!

Sarma od smuđa
Možda vas zanima:

POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.

RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.

SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.

BABA-VIŠNJINA SARMA Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
4 kašike pirinča
500 g smuđa
5 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprika
100 g šargarepe
2 krompira
1 kašika brašna
2 lovorova lista
5 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Smuđ očistite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom i začinima, pa ostavite da provri. Nakon toga, izvadite kosti, pa ih sameljite. Sačuvajte vodu u kojoj ste prokuvali ribu. Propržite crni luk s kašičicom mlevene paprike i samlevenim smuđem. Sve to promešajte, sklonite sa šporeta, pa pridodajte toj masi pirinač, rendanu šargarepu i krompir, kao i začine. Ostavite da se smesa malo prohladi, pa po kašiku smese, stavljajte na list kupusa i zavijajte sarme. Složite ih u podmazanu šerpu, te prelijte vodom u kojoj se
smuđ kuvao. Prekrijte sarme listovima kupusa, iseckajte beli luk, pa pospite preko i dodajte lovorov list.
Kuvajte na tihoj vatri najmanje 2 sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)