RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.

Makedonska sarma
Možda vas zanima:

UKUSAN PREBRANAC NA MAKEDONSKI NAČIN Ne možete mu odoleti
Oduševićete se!

BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.

NEKA SUTRA KUĆA MIRIŠE NA LJUBAV Za Mladence napravite najukusnije mladenčiće po receptu Bojane Dimitrijević
Umesto tradicionalnog meda, odlično ide marmelada od kajsije.

Sastojci:
500 g mlevenog jagnjećeg mesa
120 g putera
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
oko 30 listova loze
400 g kiselog mleka
malo peršuna
so, biber
Priprema:
Obe vrste luka sitno isecite i propržite na puteru s očišćenim i opranim pirinčem, mlevenim mesom i začinima. Listove loze poparite posoljenom vrelom vodom. Raširite svaki list i stavite po kašiku smese i uvijajte u sarmu. Poređajte ih u đuvečaru, prelijte toplom vodom i stavite da se kuvaju na tihoj vatri. Servirajte ih uz kašiku kiselog mleka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.
Komentari (0)