BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
Petak, 05. dec 2025.
Bićete oduševljeni ukusom.
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Ukućani će stajati u redu za još.
Ukućani će stajati u redu za još.
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.
Sočne i slasne sarme, idealne za slavsku ili prazničnu trpezu.
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krćkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog resepta koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spermanje sarme po receptu Baba Višnje.
U ovom receptu , fil se drugačije pravi a slanina daje posebnu draž.
Ovu sarmu rado jedu i oni koji ne poste.
Ovakav recept još niste pročitali.
Tradicionalna jela, pripremljena na vegetarijanski način, osim što su ukusna, daju posebnu čar trpezi, tokom posta naročito što se možemo sećati tradicije, naših baka i djtinjstva.
Lako se prave i uvijaju.