MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.
Manastirska sarma
Sastojci:
1 kg crnog luka
1/2 kg praziluka
4 šargarepe
2 korena peršuna
1/2 korena celera
1 šolja sojinih ljuspica
1/2 šolje pirinča
so, biber
lovorov list
aleva paprika
tucana paprika
suvi začin
listovi kiselog kupusa
2 dl ulja
Priprema:
Sve povrće sitno iseckajte i dobro izdinstajte na 2 dl ulja, dodajući pomalo vode. Sojine ljuspice preliti vrelom vodom i pustiti da odstoje 15 minuta. U dinstano povrće sipati opran pirinač i dobro opranu i isceđenu soju. Sve sjediniti i dodati začine po ukusu. Krajeve na listovima kiselog kupusa iseći i uvijati sarme sa pripremljenim filom. Sarmu složiti u pekač, u koji ste prethodno na dno stavili listove kiselog kupusa. Kad se složi, poređati komade dimljenog šarana i prekriti listovima kupusa. Nasuti vodu da sarma
ogrezne. Posuti malo lovorovog lista i bibera u zrnu. Staviti u rernu da se krčka sat i po vremena. Po želji je na kraju možete i zapržiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.
LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.
LETNJA SARMA ZA PRAVE GURMANE Osvaja na prvi zalogaj, a držaće vas dugo sitim
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
POSNA SARMA Ni malo ne zaostaje za onom pravom, a svi će vam tražiti recept
Ako volite klasičnu sarmu, ovu ćete obožavati.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)