MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način

Alo.rs/B. Paunović

14:30

Bakina vanglica 0

Ovakav recept još niste pročitali.

posna sarma
Shutterstock

Manastirska sarma

Sastojci:

1 kg crnog luka

1/2 kg praziluka

4 šargarepe

2 korena peršuna

1/2 korena celera

1 šolja sojinih ljuspica

1/2 šolje pirinča

so, biber

lovorov list

aleva paprika

tucana paprika

suvi začin

listovi kiselog kupusa

2 dl ulja

Priprema:

Sve povrće sitno iseckajte i dobro izdinstajte na 2 dl ulja, dodajući pomalo vode. Sojine ljuspice preliti vrelom vodom i pustiti da odstoje 15 minuta. U dinstano povrće sipati opran pirinač i dobro opranu i isceđenu soju. Sve sjediniti i dodati začine po ukusu. Krajeve na listovima kiselog kupusa iseći i uvijati sarme sa pripremljenim filom. Sarmu složiti u pekač, u koji ste prethodno na dno stavili listove kiselog kupusa. Kad se složi, poređati komade dimljenog šarana i prekriti listovima kupusa. Nasuti vodu da sarma
ogrezne. Posuti malo lovorovog lista i bibera u zrnu. Staviti u rernu da se krčka sat i po vremena. Po želji je na kraju možete i zapržiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading