MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.
Manastirska sarma
Sastojci:
1 kg crnog luka
1/2 kg praziluka
4 šargarepe
2 korena peršuna
1/2 korena celera
1 šolja sojinih ljuspica
1/2 šolje pirinča
so, biber
lovorov list
aleva paprika
tucana paprika
suvi začin
listovi kiselog kupusa
2 dl ulja
Priprema:
Sve povrće sitno iseckajte i dobro izdinstajte na 2 dl ulja, dodajući pomalo vode. Sojine ljuspice preliti vrelom vodom i pustiti da odstoje 15 minuta. U dinstano povrće sipati opran pirinač i dobro opranu i isceđenu soju. Sve sjediniti i dodati začine po ukusu. Krajeve na listovima kiselog kupusa iseći i uvijati sarme sa pripremljenim filom. Sarmu složiti u pekač, u koji ste prethodno na dno stavili listove kiselog kupusa. Kad se složi, poređati komade dimljenog šarana i prekriti listovima kupusa. Nasuti vodu da sarma
ogrezne. Posuti malo lovorovog lista i bibera u zrnu. Staviti u rernu da se krčka sat i po vremena. Po želji je na kraju možete i zapržiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)