MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.

Manastirska sarma
Možda vas zanima:

POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.

RUČAK KAKVOG NEMA Napravite sarmu po makedonskom receptu!
Poseban je recept.

SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.

BABA-VIŠNJINA SARMA Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.
Sastojci:
1 kg crnog luka
1/2 kg praziluka
4 šargarepe
2 korena peršuna
1/2 korena celera
1 šolja sojinih ljuspica
1/2 šolje pirinča
so, biber
lovorov list
aleva paprika
tucana paprika
suvi začin
listovi kiselog kupusa
2 dl ulja
Priprema:
Sve povrće sitno iseckajte i dobro izdinstajte na 2 dl ulja, dodajući pomalo vode. Sojine ljuspice preliti vrelom vodom i pustiti da odstoje 15 minuta. U dinstano povrće sipati opran pirinač i dobro opranu i isceđenu soju. Sve sjediniti i dodati začine po ukusu. Krajeve na listovima kiselog kupusa iseći i uvijati sarme sa pripremljenim filom. Sarmu složiti u pekač, u koji ste prethodno na dno stavili listove kiselog kupusa. Kad se složi, poređati komade dimljenog šarana i prekriti listovima kupusa. Nasuti vodu da sarma
ogrezne. Posuti malo lovorovog lista i bibera u zrnu. Staviti u rernu da se krčka sat i po vremena. Po želji je na kraju možete i zapržiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)