Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA
U poslednje vreme, otkako se morke manje gaje, predstavljaju pravu retkost, pa ako vam se pruži prilika da dođete do njihovog mesa, obavezno napravite ovu trdicionalnu supicu.
Supa od morke s knedlama
Sastojci:
500 g mesa morke
1 crni luk
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren celera
3 litre vode
1 list lovora
so, biber
Za knedle:
1 komad pileće džigerice
1 jaje
1 kašika masti
1 kašika griza
biber
Priprema:
Crni luk oljuštite, podelite napola i ispecite na ringli. U lonac stavite meso, prepečen crni luk i preostalo povrće. Prelijte vodom a kada proključa, posolite. Sastojke za knedle usitnite u secku. Kuvajte dok meso i povrće ne omekša. Procedite supu, pa dok je još ključala, spuštajte knedle u nju. Kuvajte još par minuta. Dodajte seckani peršun, so i biber.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DIŽE IZ MRTVIH, LANSIRA U KOSMOS Babina supa od povrća s mesnim knedlama
Umesto običnih knedli, ova okrepljujuća supa ima one od mesa što joj s pravim daje titulu kraljice nedeljnog ručka.
OMILJENO KUVANO JELO Supa od šargarepe ima samo 3 sastojka, a veoma je ukusna
Zdrava domaća supica.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)