Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA

alo.rs/I. V.

11:03

Bakina vanglica 0

U poslednje vreme, otkako se morke manje gaje, predstavljaju pravu retkost, pa ako vam se pruži prilika da dođete do njihovog mesa, obavezno napravite ovu trdicionalnu supicu.

Ništa više ne asocira na toplinu mamine kujne od DOMAĆE SUPE S KNEDLAMA
Shutterstock

 

Supa od morke s knedlama

Sastojci:

500 g mesa morke

1 crni luk

2 šargarepe

1 paškanat

1 koren celera

3 litre vode

1 list lovora

so, biber

Za knedle:

1 komad pileće džigerice

1 jaje

1 kašika masti

1 kašika griza

biber

Priprema:

Crni luk oljuštite, podelite napola i ispecite na ringli. U lonac stavite meso, prepečen crni luk i preostalo povrće. Prelijte vodom a kada proključa, posolite. Sastojke za knedle usitnite u secku. Kuvajte dok meso i povrće ne omekša. Procedite supu, pa dok je još ključala, spuštajte knedle u nju. Kuvajte još par minuta. Dodajte seckani peršun, so i biber.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading